06.04.2009 10:21

Учредиха партия на петолъчката

Видян 1884 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петолъчката отново става партиен символ, след като в събота беше учредена партията „Българската левица“. Тримата съпредседатели на новата структура са все бивши членове на БСП от нейното т.нар. „ляво крило“ - Илия Божинов, Петко Тодоров и Иван Генов. На учредителния конгрес делегатите бяха единодушни, че доскорошният комунистически символ отговарял най-добре на идейната им платформа. 


Преди време Божинов обясни пред 19` мотивите си за напускането на „столетницата“ и създаването на нова политическа сила. Според него БСП водела дясна политика, което не се връзвало с определението „лява партия“. Като истински привърженик на социалистическите идеи той не можел да се съгласи с това, което било в основата на категоричното му решение да скъса с организацията, чийто член е от десетилетия. Новата формация заяви, че ще предложи здравеопазването и образованието отново да станат безплатни, а държавата и общините да поемат всички дейности по енерго- и топлоснабдяването. Хората на Божинов поискаха и необлагаемият минимум да се качи от 240 лева, какъвто е в момента, на 400 лева.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.