Украйна ще получи германски танкове Франкенщайн

Свързани новини

23.06.2024 16:50

Украйна ще получи немските танкове Франкенщайн

Видян 5839 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Немският оръжеен производител Rheinmetall скоро ще достави на Украйна нови мобилни системи за противовъздушна отбрана, които могат да свалят руски безпилотни самолети и ракети, съобщи ръководителят на отдела за сухопътни системи на компанията Бьорн Бернхард.

В интервю за германския таблоид Bild Бернхард сигнализира, че системите, които германските медии нарекоха "танкове Франкенщайн", вече са в процес на разработка.

Според доклада танковете ще бъдат силно бронирана версия на усъвършенстваната противовъздушна система Skyranger на Rheinmetall, присадена към корпуса на танковете Leopard 1 от времето на Студената война. Съобщава се, че те ще могат да се справят с цели с малък обсег на действие като безпилотни самолети и артилерийски огън.

"Все още има много бойни танкове Leopard 1, на чиито шасита бихме могли да поставим кулата Skyranger с 35-милиметровата картечница", каза Бернхард в интервюто, което се проведе в секретен завод за ремонт на танкове на Rheinmetall в Западна Украйна, за който се съобщава, че е започнал работа в началото на юни.

Според прессъобщение компанията ще представи подобна машина, макар и поставена на шасито на Leopard 2, на провеждащото се в момента изложение за отбранителна индустрия Eurosatory 2024 в Париж.


"Високомобилните, модулни и мащабируеми наземни системи за противовъздушна отбрана стават все по-важни, тъй като силите на НАТО се фокусират върху националната отбрана и отбраната на алианса", заяви Rheinmetall в съобщение за пресата.

Не е ясно кога Украйна може да получи новите хибридни танкове. Според британския вестник The Telegraph киевската армия вече е получила от Германия около стотина традиционно конфигурирани танка Leopard 1. През последните седмици обаче украинските власти оказват натиск върху страните от НАТО да доставят по-важно оръжие и се оплакват, че недостигът на западни системи за противовъздушна отбрана оставя войските и инфраструктурата им изложени на руски атаки.

Германският канцлер Олаф Шолц обяви по-рано този месец, че Берлин ще прехвърли на Киев третата си система за противовъздушна отбрана "Пейтриът", произведена в САЩ, и други допълнителни оръжия в рамките на следващите няколко седмици.


В обръщение към Конференцията за възстановяване на Украйна в Берлин Шолц заяви, че Германия вече е доставила или заделила оръжия за Украйна на стойност 28 млрд. евро (30 млрд. долара) и ще продължи да подкрепя военните усилия на Киев.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци