Свързани новини

20.01.2014 14:25

УНСС търси 5 млн. лв за ремонт

Видян 1321 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пет милиона лева са необходими на Университета за национално и световно стопанство, за да възстанови пропадналата част от сградата си. Вече трети месец корпусът остава затворен, а студенти и преподаватели търпят неудобството от това да делят аудитории и кабинети, съобщава репортаж на TV7.


Новият корпус на УНСС е пристроен към основната сграда през 1994 година. В него има 28 учебни зали и десетки преподавателски кабинети.


През октомври миналата година сградата пропада. За щастие това се случва късно вечерта, когато по коридорите на университета я няма обичайната тълпа от студенти.


"Скърцаше всичко. Така се бяхме уплашили и ние, че излязохме, защото не знаехме какво може да се случи", разказва зам.-ректорът Николай Бакърджиев.


Така вече 3 месеца крилото остава затворено, а стотици студенти делят зали за лекции и упражнения. Преподавателите пък са настанени в кабинети на свои колеги.  Всичко това предизвиква неудобства. Официална причина за срутването е потъване на сградата в следствие на активизирали се подпочвени води.


Заключението на строителните експерти е, че за сградата все пак може да има спасение. Необходими обаче са пет милиона лева за спешно укрепване.


Университетът вече е поискал средства за укрепване и възстановяване от Министерствто на образованието. Пари могат да бъдат получени и от бюджета на регионалното ведомство, тъй като то е принципал на сградата.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни