Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет заяви, че след смъртта му почти цялото му огромно състояние ще бъде прехвърлено на благотворителен фонд, управляван от трите му деца.

Свързани новини

01.07.2024 17:37

Уорън Бъфет разкри на кого ще остави парите си

Видян 921 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет заяви, че след смъртта му почти цялото му огромно състояние ще бъде прехвърлено на благотворителен фонд, управляван от трите му деца.

Бъфет, който е председател и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway и притежава близо 130 млрд. долара в акции на холдинга, ще навърши 94 години през август.

В интервю за вестник "Вашингтон пост", милиардерът заяви, че огромните му дарения за фондация "Бил и Мелинда Гейтс" (BMGF) ще приключат след неговата кончина. "Фондация "Гейтс" няма да получава пари след моята смърт", каза той.


 От 2006 г. насам, когато Бъфет решава да раздаде част от богатството си за благотворителност, BMGF е получила от него 39,3 млрд. долара според уебсайта си. Като част от последния кръг дарения, обявен от Berkshire Hathaway в петък, фондацията, създадена от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс и бившата му съпруга, ще получи още 4 млрд. долара в акции на Berkshire Hathaway.

BMGF е основана през 2000 г. и се е превърнала в една от най-големите благотворителни организации в света. Фондацията твърди, че основните ѝ цели са подобряване на здравеопазването и намаляване на крайната бедност по света.


Бъфет, който вече е раздал повече от половината от акциите си в Berkshire Hathaway, заяви, че даренията за четири други фондации, с които работи през последните две десетилетия, също ще продължат само докато е жив.

След смъртта на Бъфет парите му ще бъдат прехвърлени в тръст, надзираван от двамата му синове и дъщеря му, които сами ще решат как да използват средствата за филантропски цели, според инвеститора.

"Чувствам се много, много добре по отношение на ценностите на трите си деца и имам 100% доверие в това как те ще изпълнят нещата", каза той.

Сюзи Бъфет, която е на 71 години, и Хауи Бъфет, на 69 години, вече оглавяват свои собствени благотворителни фондации. И двамата са и членове на борда на Berkshire Hathaway. Най-малкият син на милиардера, Питър Бъфет, на 66 години, е музикален композитор.


Бъфет сподели пред Wall Street Journal, че сега иска богатството му "да се използва, за да се помогне на хората, които не са имали същия късмет като нас. В света има осем милиарда души, а аз и моите деца сме били сред най-щастливите 100 % от 1 % или нещо подобно. Има много начини да се помогне на хората."


 Мария Пенчева



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Гърция прие 6-дневна работна седмица

Гърция прие 6-дневна работна седмица

Гръцкото правителство разреши на все ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес не избягвайте проблемите, а ги решавайте на момента

Днес не избягвайте проблемите, а ги решавайте на