09.10.2008 15:51

Уволниха Иван Драшков от ДАНС

Видян 1900 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерският съвет взе решение за освобождаване на ген. Иван Драшков от длъжността заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност”. Това съобщи официално правителствената пресслужба.


От Министерски съвет не посочиха официален мотив за изненадващото отстраняване на ген. Драшков от ключовия пост в държавната агенция. Напускането на Драшков е станало по взаимно съгласие. БГНЕС припомня, че бившият вече зам.-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ бе основно действащо лице в скандала с исканите разпечатки на телефонни разговори на депутати от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Според народните представители, исканите разпечатки са били подписани от Драшков, който пък бил човекът на бившия вътрешен министър Румен Петков. Самият Драшков, в интервю за БГНЕС заяви, че е възможно и той да е разписал искането. Вследствие на разразилия се скандал и оповестяването на разработката „Галерия“ за подслушване на 50 български журналисти станаха известни факти от кухнята на ДАНС. Оказа се, че ръководството е разделено на две групички, формирани около председателя на агенцията Петко Сертов и Иван Драшков. Именно на Драшков се приписва акцията по организираната подписка за 300 служители на ДАНС срещу председателя Петко Сертов. В началото на тази седмица пък стана ясно, че братът на ген. Драшков – Петър е направил опит да присвои имот от 14 дка в столичния квартал „Стрелбище“ чрез фалшифициране на подписа на кмета Бойко Борисов. Днес агенция БГНЕС разкри и нов скандал със сина на бившия зам.-председателя на ДАНС. 25 годишният му син Иван е инвеститор на жилищния комплекс "Езерото" в столичния квартал "Дружба" и собственик на 160 чисто нови апартамента.. Скандалният факт показва, че 25-годишният Иван е мултимилионер както и че имотите са слабост на фамилията Драшкови. Инвеститор на суперлуксозния комплекс от затворен тип до езерото в квартал "Дружба" е фирма "Ай Ти Ди Груп", чийто едноличен собственик е Иван Иванов Драшков, показа проверка на БГНЕС във фирмените регистри ДАКСИ и АПИС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 14 юли 21:00ч.

Странният случай с Бенджамин Бътън

Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Брад Пит Бенджамин Бътън Кейт Бланшет Daisy Тараджи Хенсън Куини

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.