Важно е да проверявате степента на риск на вашата котка и да я обезпаразитявате редовно - дори ако котката ви не излиза навън или не е ловец, тя все още може да си набави глисти.
01/03

Свързани новини

30.05.2024 17:32

Ужасяващи снимки показват опасните червеи, които може би дебнат, скрити във вашата котка или куче

Видян 931 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приличат на същества от ужасяващ научнофантастичен филм.

Но тези шокиращи нови снимки показват ужасяващите кръгли червеи и тении, които може да живеят във вашата котка или куче.

Тези паразити са предимно микроскопични, но кървавите им детайли се разкриват на изображенията, които са увеличени до 180 пъти.



Снимките са заснети с различни микроскопски техники от природния фотограф д-р Дейвид Мейтланд и са публикувани от марките за обезпаразитяване на домашни любимци Drontal и Dronspot.

„Това, че тези същества са малки, не означава, че са безвредни“, казва Даниел Тием от марките за обезпаразитяване.

„Както тениите, така и кръглите червеи са сравнително често срещани, като последните са открити при всяка четвърта котка в едно проучване в Обединеното кралство.

Важно е да проверявате степента на риск на вашата котка и да я обезпаразитявате редовно - дори ако котката ви не излиза навън или не е ловец, тя все още може да си набави глисти.

'Това може да стане от други домашни любимци в домакинството, от яйца на червеи, които се пренасят по обувките на хората, и от поглъщане на бълхи по време на гримиране, тъй като бълхите могат да съдържат яйца на тении.


Според г-н Тийм котешките червеи могат да причинят заболяване при хората, когато ларвите им попаднат в органи като очите, черния дроб, сърцето и мозъка, предаде DailyMail

Кръглите червеи, които, както подсказва името им, имат кръгло тяло, са най-често срещаните чревни червеи при кучетата и котките.

Те консумират частично усвоена храна в червата на нашите домашни любимци и произвеждат микроскопични яйца, които след това се отделят с изпражненията на нашите домашни любимци.

В същото време тениите се състоят от много малки сегменти, носещи яйца, и при кучетата могат да достигнат до 16 фута, което е приблизително височината на жираф.  
Ленточните червеи се закачат за лигавицата на червата на домашния любимец и развиват дълги лентовидни тела, които предизвикват симптоми като диария, липса на енергия и загуба на тегло.

Проучване сред 1000 собственици на котки, поръчано от производителите на лекарства за обезпаразитяване, установи, че само 23 % от тях са обезпаразитили котката си през последния месец.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще изпитвате желание да помагате на другите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще изпитвате желание да помагате на другите, но