В Крим няма и не може да има никакви плажове, туристически зони и други измислени признаци на мирен живот: Висш съветник на Зеленский

Свързани новини

25.06.2024 09:56

В Крим няма и не може да има никакви плажове, туристически зони и други измислени признаци на мирен живот: Висш съветник на Зеленский

Видян 1284 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четиримата руски цивилни, убити при украинска атака с касетъчни боеприпаси на кримски плаж, са били "окупатори", както и жителите на региона като цяло, заяви главният съветник на Владимир Зеленский, Михаил Подоляк в коментар за смъртните случай при нападението в Севастопол.

По данни на руското министерство на отбраната украинските военни са изстреляли в неделя пет ракети ATACMS, доставени от САЩ, по кримския град Севастопол. Руските системи за противовъздушна отбрана са унищожили четири от снарядите във въздуха, но петият е бил повреден, отклонил се е от курса и е взривил касетъчната си бойна глава над населен плаж, убивайки петима цивилни и ранявайки повече от 150 души. Трима от загиналите са деца, предаде BBC.

Кремъл определи нападението като "терористичен акт" и заяви, че САЩ носят еднаква отговорност за смъртните случаи. "Касетъчните боеприпаси в ракетите ATACMS не могат да бъдат изстреляни без участието на американски специалисти и подкрепата на американското разузнаване", заяви пратеникът на Русия в САЩ Анатолий Антонов. "Не е случайно, че вражески безпилотни самолети кръжат над Черно море почти всеки ден".

В публикация в канала си в Телеграм Подоляк защити украинската атака.


В Крим няма и не може да има никакви "плажове", "туристически зони" и други измислени признаци на "мирен живот"", пише той. "Крим определено е чужда територия, окупирана от Русия, където се водят военни действия, продължава пълномащабна война".

"Крим е също така голям военен лагер и склад със стотици преки военни цели, които руснаците цинично се опитват да прикрият и маскират със собствените си цивилни", продължава той, като добавя, че тези цивилни са смятани за "окупатори" от Киев.


САЩ и НАТО разглеждат Крим като "незаконно анексирана" украинска територия и настояват Москва да върне региона под контрола на Киев.


Руското външно министерство привика посланика на САЩ Лин Трейси в понеделник сутринта, за да отговори за ролята на Вашингтон в нападението. Според изявление, разпространено от министерството, руски официални лица са казали на Трейси, че "кървавото зверство" от неделя "няма да остане ненаказано".


Посолството на САЩ в Москва все още не е направило коментар. На въпрос за отношението му към смъртоносния украински удар, Пентагонът отговори, че "видяхме докладите и нямаме какво да кажем".


Говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом заяви пред BBC: "Украйна сама взема решения за насочване на оръжия и сама провежда военните си операции."


Но в понеделник г-н Песков заяви пред репортери в Москва, че "участието на Съединените щати, прякото участие, в резултат на което загиват руски цивилни граждани, не може да остане без последствия".


"Времето ще покаже какви ще бъдат те", добави той.


Пламен Валентинов











 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак