03.07.2024 15:32

В Лозенец, Царево, ще бъде поставен параклис, посветен на Св. Николай Чудотворец

Видян 291 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес на 3-ти юли в курортното село Лозенец, община Царево пристигна Митрополит Арсений, който бе посрещнат от кмета на общината Марин Киров и кмета на село Лозенец Женя Гандиева.



Кметът на общината и митрополитът обсъдиха доброто взаимодействие между местната власт и Митрополията и съобщиха добрата новина: в Лозенец ще бъде поставен параклис, посветен на Св. Николай Чудотворец, който да закриля рибарите, местните жители и гостите на общината и населеното място. На мястото, отредено за параклис беше прочетена молитва, а Дядо Арсений благослови доброто дело.


Параклисът ще се постави по инициатива на общината и на дарители, а кметът на община Царево заяви: „На брега на морето, над рибарския кей ще поставим красив параклис, който в момента се изографисва и който ще бъде в чест и прослава на Св. Николай. Около параклиса ще проектираме парково пространство, точно на брега на морето, което да се обвърже с проекта на рибарска лодкостоянка, който разработваме в момента, за да кандидатстваме по оперативна програма и който ще даде на местните рибари едно модерно и сигурно съоръжение. До края на месец юли параклисът ще бъде поставен.В гр. Царево също продължаваме с подобна инициатива – параклис на Св. Николай“.



--



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог