02.08.2024 13:07

Вълка отрязан и от горските за новия Доган сарай

Видян 299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Югозападно държавно предприятие“ ДП Благоевград прекратява  договора за съвместно изпълнение на дейности по запазване и разнообразяване на дивечовия генофонд, неговото развитие и обогатяване, за съхранение на българската гора, горската фауна, за запазване на природната среда и екологичното равновесие, сключен с „БИО МАЙНИНГ“ АД поради вина на изпълнителя. Договорът с дружеството е подписан на 23. 06. 2016г. Едностранното му прекратяване е заради неизпълнени от страна на фирмата задължения, съобщават от ЮЗДП, предаде struma.com.

Припомняме, че фирма "Био Майнинг", свързвана с Румен Гайтански - Вълка, има 15 годишен концесионен договор с държавното ловно стопанство. На мястото на брега на язовир "Искър" фирмата има построен хотел, който със съдебна заповед трябваше да бъде съборен по искане на столична община. Багерите не успяха да влязат в стопанството в деня на събарянето, което донесе сериозни главоболия на директора на ДГС"Искър" инж. Иван Дивизиев. Той понесе санкция заради това, че не е оказал съдействие за изпълнение на съдебното решение за премахване на незаконна постройка
 
Дивизиев беше издал неправомерно заповед, с която се ограничаваше преминаването на външни лица и превозни средства през територията на ДЛС „Искър“ до 1 май 2024 г. с оправданието, че има бременни кошути, които не бива да бъдат обезпокоявани от големите машини.

Заповедта беше своевременно отменена по нареждане на директора на Югозападно държавно предприятие инж. Валентин Чамбов. Министърът на земеделието и храните тогава Кирил Вътев издаде заповед за наказание на директора на Териториално поделение на „Държавно ловно стопанство Искър“ Ив. Девизиев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Макар да сте като цяло скромни и срамежливи

Макар да сте като цяло скромни и срамежливи, имате