детска градина "Фантазия" във Велинград

Свързани новини

30.05.2024 19:00

Възпитателката от скандалния клип с малтретирано дете е задържана до 24 часа

Видян 697 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възпитателката от скандалния клип с насилие от Иновативна детска градина "Фантазия" във Велинград е арестувана от полицията за срок до 24 часа след разпространените кадри с малтретиране на дете от детското заведение. ДО момента няма задържани лица, които да са с повдигнати обвинения, обявиха от прокуратурата в Пазарджик, предаде БНТ.

 Районната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство за причинена телесна повреда на малолетно лице от длъжностно лице. Престъплението е по чл. 131, ал 1 т.2 и 4 от НК и предвижда затвор до 3 години.

Детето - жертва на насилие в скандалния видеоклип се отглежда от приемно семейство и е под особена закрила. Предстои разследващите да проверят и средата, в която детето живее.

Все още се установява кога и при какви обстоятелства са заснети скандалните кадри, тъй като детето, станало жертва на насилие, не е посещавало градината през последните два месеца.

    "На този етап прокуратурата не разполага с други сигнали за насилие към деца за тази детска градина. Това не означава, че няма подобни случки и ако те бъдат установени, не е проблем да бъдат придружени към бъдещо обвинение. Към настоящия момент нямаме подобни данни, но се работи и в тази посока", заяви Радослав Бакърджиев, и.д. районен прокурор на Пазарджик.

Разпитан си 8 свидетели. Предстои извършване на други процесуално-следствени действия, назначаване на съдебно-медицинска експертиза и събиране на веществени доказателства.






Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей