Вече се продават резервациите за топресторантите в Ню Йорк

Свързани новини

17.06.2024 09:44

Вече се продават резервациите за топресторантите в Ню Йорк

Видян 259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някои колежани работят в училищното кафене или в местното кафене, но Алекс Айслер, второкурсник в университета "Браун" в Роуд Айлънд, продава резервации за вечеря в някои от най-горещите ресторанти в Ню Йорк.

Той прави това чрез приложение, наречено Appointment Trader, където хората могат да платят за място на масата в някои от най-нашумелите места в града, като 4 Charles, Don Angie или Carbone - практика, която е предизвикала презрението на някои от най-добрите ресторанти и е донесла на Айслер 100 000 долара през последните 19 месеца, съобщава nbcnews.com.

За обикновените нюйоркчани и туристите е почти невъзможно да се сдобият с такива търсени места, което превръща платформи като Resy - популярен и безплатен сайт - в основен център за осигуряване на резервации. Той работи с над 16 000 ресторанта по целия свят, но за най-горещите ресторанти в Ню Йорк резервациите изчезват секунди след пускането им в действие.


Появяват се платформи като Appointment Trader, където хората могат да платят, за да си запазят място - в допълнение към храната и напитките, които лесно могат да достигнат стотици долари на нюйоркски цени.


Ето как работи платформата: 15 000 продавачи избират най-добрите резервации, които след това се публикуват в Appointment Trader, където потребителите правят своите предложения. Колкото по-голямо е търсенето, толкова по-висока е крайната цена.

"Ако направите нещо достъпно, хората ще платят пари за него", казва създателят на Appointment Trader Йонас Фрей, който обяснява, че идеята се е родила след един разочароващ ден в DMV.


"Имаше дълга опашка и се чудех как е възможно да не мога да си платя, за да получа среща?", казва той. "Трябва да има търсене за това."

След месеци на кодиране Фрей стартира Appointment Trader през 2021 г. Бързо вижда, че търсенето рязко нараства, но не за срещи в DMV. За резервации в ресторанти.


Оказва се, че според Фрей много хора са готови да платят за достъп до елитно изживяване в ресторанта. По думите му през последната година Appointment Trader е продал резервации за 5,7 млн. долара, а през последните седмици клиентите са купували средно по 20 000 долара на ден.

По-голямата част от постъпленията отиват при продавачите, като Айслер, а сайтът получава 20-30 % дял, казва Фрей.

Айслер, водещ продавач в платформата, е чул за Appointment Trader по време на посещение в Ню Йорк преди няколко години, когато сам е търсил резервация.


 "Осъзнах, че ако някой друг може да го продаде, защо аз да не мога? Нямам какво да губя", казва той. "Така че, когато в крайна сметка започнах, просто се събуждах в 9 или 10 часа сутринта, просто влизах в телефона си в Resy, когато излизаха резервации, и след това ги резервирах.

"И след това всичко се разви по спиралата."

Той казва, че се опитва да балансира между графика си за уроци и бизнеса си, за да поддържа последния на повърхността.

"Този семестър аз лично нямам вторници - нямам занятия", казва той. "Така че вторниците са нещо като мой резервен ден."

Той използва десетки акаунти в Resy, имейли, програмирани ботове и дори различни гласове, когато се обажда на ресторантите по телефона, споделя той.


"Настройвам аларми на телефона си, за да ми напомнят да отида в Resy", казва той. "А когато някой отмени резервация, получавам известие, че тя е свободна. Така че след това или имам бот, който може автоматично да я получи вместо мен, или просто мога да го направя сам."


Но той трябва да следи за това, в случай че резервацията бъде отменена или акаунтът му бъде сигнализиран от ресторант, който не иска да препродава резервациите си, или от Resy.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да се отвори интересна възможност

Днес може да се отвори интересна възможност, като