18.02.2009 09:25

Великов: "Още през 2006 е имало сигнали от ръководителите на ТД на НАП!"

Видян 1666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако Атанас Атанасов прецени, може да предостави информацията си на закрито заседание на Комисията!", каза пред бТВ председателят на комисията за борба с корупцията в НС депутатът от Коалиция за България Бойко Великов.


"Ако Атанасов прецени ще представи информацията си за това дали прокурор е предупредил Мария Мургина за евентуален арест. Комисията работи много коректно с всички представители на различните партии на в парламента. Ние бихме могли да подложим неговата информацията на обсъждане", допълни Великов и посочи, че са разглеждали неколкократно в комисията случаи за източване на ДДС. Великов дори подчерта, че на едно от първите заседания на комисията през 2005 г. е поставян такъв въпрос и въпросът е стигнал до парламентарен контрол. Подобни заседания е имало и през 2006 г., като е бил предупреден и сезиран и министъра на финансите Пламен Орешарски. Бойко Великов каза, че са работил съвместно с Центъра за изследване на демокрацията, като негови представители са участвали както в заседанието на комисията, така и на по време на парламентарния контрол. Още тогава на комисията са били предоставени документи от Силистра и Бургас за фирми, които са източвали ДДС. Тогава комисията е сезирала и прокуратурата. Великов каза, че Цолчовска и Дулев /ръководителите на ТД на НАП в Силистра и Бургас-б.ред./ са били поканени на комисията. Това се е случило в края на 2007 г. и е бил предизвикан и парламентарен контрол. Тогава обаче заседанието на Комисията е било закрито по молба на Мария Мургина, уточни Великов. Стенограмата и документите от това заседание не са засекретени. Тогава Мургина е изнесла факти за нередности в териториалните дирекции съответно в Силистра и Бургас. Нашето решение беше отправено към Пламен Орешарски да бъдат предприетите мерки за нарушенията, посочени от Мургина. Тогава се обърнахме и към прокуратурата да случаите в Силистра и в Бургас, допълни Великов. В сегашния случай можем да подчертаем мерките, които е взела ДАНС по отношение на случаите с източване на ДДС с участието на НАП. Не можем да кажем, че това се случва едва сега, защото все пак ДАНС е от една година, посочи депутатът. Великов каза, че са предоставяли два сигнали и преди създаването на ДАНС в Националната служба по сигурност, но те сега са предоставени на ДАНС и той е говорил за това с ръководителя на Агенцията Петко Сертов. Според изследване на Световната банка ние сме на пето място по събиране на ДДС, което показва и добра работа, но това не трябва да ни затваря очите, отчете Бойко Великов. Той каза, че има още два сигнала, които са за двама висшестоящи служители на НАП, получени още в края на 2008 г., по които работи прокуратурата. Сигналите са коректни, защото са конкретни и засягат определени фирми, уточни Великов. На въпрос на водещия Великов посочи, че има три сигнала получени от Велико Търново, като данните са и от Сметната палата. За това е била сезирана прокуратурата и в комисията имат информация, че тя работи по случая. Великов каза, че данните на Сметната палата са потвърдени и от инициативен комитет и се отнасят за неравностойните заменки, извършени от кметската управа в града.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак