Свързани новини

06.04.2015 12:39

Велизар Енчев учреди гражданско Движение за радикална промяна

Видян 1740 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ново гражданско движение "Българска пролет" бе учредено във Велико Търново през уикенда от независимия депутат Велизар Енчев, съобщи БГНЕС. На учредителната сбирка в манастира "Св. Никола" в Арбанаси, бе решено Движението за радикална промяна да бъде назовано "Българска пролет".


Велизар Енчев заяви, че за 25 години върху системата са нанесени тежки 25 удара и така страната ни е превърната в най-бедната държава в Европейския съюз и е създадена класа на имащи и нямащи. "И поради тази причина ние от Движение за радикална промяна решихме да започнем поход за ограмотяване и възраждане на българския народ. Защото смятаме, че в днешно време се нуждаем от революционна промяна на духа на българския народ, защото той е унизен и смачкан. Като никога досега в последните 25 години България се управлява от един криминален елит, а в последните 6 години начело на този елит е партия ГЕРБ, която е туморният израстък на българската демокрация – партия, която веднъж беше свалена от властта с масови протести и по един парадокс на съдбата, или заради нашата народопсихология, или заради манипулацията на изборния процес, т. нар. синдром Костинброд отново се възцари за 4-годишен мандат, но този с една изключително порочна коалиция, която никой от нас не е допускал, че е се случи. Коалиция на несъвместими политически субекти," заяви Енчев.


Той изрази надежда, че зараждащото се движение ще прерасне в партия, "защото това което се случи на 7 ноември в българския парламент беше поредна подмяна на вота на българския народ. Нито гражданите, които са гласували за Реформаторския блок, са дали гласа си Реформаторският блок да се съюзява с партия ГЕРБ. Това го призна самият г-н Лукарски, който сега е министър на икономиката, и в нощта на изборите след 5 октомври при изключени микрофони, а всъщност включени, заяви, че "антигерберското говорене е било предизборен трик". Той поне е бил откровен да признае това", каза Енчев.


"Много е важно днес каквото и да правим, да говорим открито за проблемите, открито за това, което ни обединява", подчерта още той. "Важно е да гледаме в една посока и това да ни обединява".


"В икономически аспект социално означава ляво, но когато говорим във външнополитически аспект, няма ляво и дясно – има национални патриотични", заяви Енчев. Той акцентира, че движението няма нищо общо със Сириза в Гърция по отношение на поставените цели. "Защото проблемите на гръцката демокрация са едни, а българските – други. Проблемът на дълговата криза в Гърция са прекалено високите социални разходи, докато в България е точно обратното – кризата е поради липсата на такива разходи, поради масовата бедност и декапитализирането на основни фондове като НОИ и НЗОК", обясни Енчев.


"За първи път в политическата история на България ние още преди изборите ще заявим с кого можем да се коалираме, с кого не можем, с кого можем да разговаряме. Но в никакъв случай няма да излъжем нашите евентуални бъдещи избиратели", обяви Енчев. "Има партии с които при никакви условия не се прави коалиция – на първо място това е партия ГЕРБ, на второ е партия ДПС", посочи той и добави, че се разграничават от "някои партии с ренегатски ръководства".


"С всички останали партии сме готови да разговаряме и най-вече със сегашната партия в опозиция. Но при едно условие – без да отстъпваме от своите принципи и идеали. А това, което стана на 7 ноември (когато беше съставено правителството - бел. ред.) беше не само подмяна на вота, а предателство на идеалите на българския избирател – и на десния, и на левия, на патриотичния и на избирателите на ДПС, което даде ключова подкрепа в парламента за ключови законопроекти на ГЕРБ като бюджета на държавата или вземането на 16-милиардния дълг, заяви Енчев. Според него и разочарованите от ДПС трябва да знаят, че "Българска пролет" ще представлява и техните интереси в парламента.

 

 Снимка: Валентин Методиев




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион