Венеция събра повече от 700 000 евро за 8 дни входни такси

Свързани новини

07.05.2024 09:55

Венеция събра повече от 700 000 евро за 8 дни входни такси

Видян 557 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През осемте дни, откакто Венеция въведе входна такса от 5 евро за еднодневни посетитетли, италианският град на канала генерира същата сума, очаквана за тримесечната продължителност на спорния пилотен проект, съобщава wantedinrome.com.



Повече от 144 000 еднодневни посетители са платили входната такса от 5 евро между 25 април и 2 май, съобщава вестник Corriere della Sera, печелейки на града малко над 723 000 евро.



Бюджетният съветник на Венеция Микеле Зуин заяви, че съветът е включил "консервативни" оценки в бюджета си, докато кметът Луиджи Бруняро многократно е настоявал, че пробната мярка ще струва на града много повече, отколкото ще спечели.



Системата за входни такси ще струва на Венеция около 3 милиона евро, съобщава Corriere della Sera, като разходите включват комуникационната кампания, информационните панели, проверките на билетите и уебсайта за резервации.


Венеция въведе схемата - действаща в 29 дни около официалните празници и почивните дни между април и юли тази година - като част от мерките за облекчаване на натиска върху града от масовия туризъм.



Системата е в сила от 08. 30 до 16. 00 часа до неделя 5 май и всеки уикенд между 11 май и 14 юли (с изключение на 1 и 2 юни).



Входната такса важи само за туристи на еднодневни екскурзии, а не за посетители, пребиваващи във Венеция през нощта, с глоби до 300 евро за тези, които нарушават правилата.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.