Свързани новини

17.01.2020 15:23

Вицепремиерът Николова: Електромобилите ще способстват за намаляване на вредните емисии

Видян 1586 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В присъствието на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова, в сградата на българското посолство в Пекин, беше подписан меморандум за разбирателство между изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев и китайските компании „Джангсу Алфа Автобуси“ и „Ей Си Ен Уърлдуайд“. Целта на документа е страните да си сътрудничат за създаването на производствена база за електрически автобуси и научноизследователски и развоен център в България. Прогнозната обща инвестиция е в размер на 25 млн. евро и ще осигури 250 работни места.



Българската делегация посети офиса на Джангсу Алфа Автобуси в Пекин, където беше проведена работна среща. По време на разговорите ръководството на компанията увери вицепремиера Марияна Николова, че при инвестиция у нас ще въведе най-модерни технологии за производство на електробуси и частите за тях. „Електромобилите ще способстват за опазване на околната среда и намаляване на вредните емисии. Българското правителство създава благоприятна бизнес среда за развитие на автомобилното производство. Разполагаме с квалифицирани кадри в тази сфера, като водещи световни компании произвеждат у нас високотехнологично автомобилно оборудване“, заяви вицепремиерът Николова.


„Джангсу Алфа Автобуси“ е сред първите производители на електромобили в Китай, като през 2012 г. пуска първия си модел автобуси със собствено оборудване и модерни технологии. Фирмата работи в сътрудничество със световни автомобилни компании.



Вицепремиерът Николова проведе среща и с председателя на борда на китайската строителна компания „Ситик Констръкшън“ Чън Сяодзя. Двамата обсъдиха възможностите за участие на компанията в реализацията на инфраструктурни проекти у нас по модела на публично-частното партньорство. „Ситик Констръкшън“ все още няма проект в Европа и се надява България да бъде първата европейска страна, в която да бъде изпълнен съвместен проект. Тя е част от холдинговата компания Ситик Груп, която развива дейност в редица направления, включително промишлено производство, машиностроене и селско стопанство. Компанията има интерес да си сътрудничи с партньори от България във всички тези области. Вицепремиерът Николова представи икономическото развитие на България, привлекателните условия за инвестиции, като подчерта предвидимостта в политиките на правителството. Разговорите ще продължат с цел идентифициране на конкретни възможности за сътрудничество.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.