От решението на ВКС става ясно, че прокуратурата е закъсняла с искането си за по-тежко наказание за Мартинов

Свързани новини

14.03.2022 09:51

ВКС остави условна присъдата на бивш депутат от ГЕРБ за аферата със суджука

Видян 1005 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов е осъден окончателно за аферата със суджука в Добрич. Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила условната му присъда от 2 години затвор за изнудване на бизнесмена Антон Проданов, искал да му достави един тон суджук, който уж бил за бившия премиер Бойко Борисов.


 


От решението на ВКС става ясно, че прокуратурата е закъсняла с искането си за по-тежко наказание за Мартинов. Той беше осъден условно още на първа инстанция от спецсъда, а след това държавното обвинение искаше от Апелативния спецсъд наказанието му да бъде увеличено на 8 години затвор, но той потвърди условната присъда.


 


Според върховните съдии обаче  тогава прокуратурата не е изтъкнала нито един аргумент за исканото по-тежко наказание, за да претендира, че втората инстанция не го е уважила.




„Не присъства нито една дума, очертаваща несъгласие със съдебните мотиви на първата инстанция в обсъжданата насока и в допълнението към въззивния протест.


 


При така посоченото поведение на представителите на държавното обвинение, в касационния протест са обсъждани надълго и нашироко множество обстоятелства, които не били отчетени от решаващите съдилища на плоскостта на отегчаващи фактори…


 


Преценявайки същността на изложените несъставомерни факти, ВКС би намерил укора за напълно разбираем и основателен, при положение че същите бяха релевирани пред втората инстанция и тя или ги бе подминала, или ги бе оценила неправилно. Те обаче никога не са били поставяни на преглед пред АСНС и той няма как да бъде упрекван, че не ги е преценявал“, се казва в решението на ВКС.


















































Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак