13.09.2024 13:23

Военен самолет с двама летци се разби на авиобаза Граф Игнатиево

Видян 895 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двамата офицер-пилоти на учебно-бойния самолет, който катастрофира в трета авиобаза Граф Игнатиево, са загинали. Екипажът е бил от базата в Долна Митрополия, съобщиха министърът на отбраната Атанас Запрянов и премиерът Димитър Главчев.


Починали са 51-годишният майор Петко Димитров Димитров и 28-годишният старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин.


 Запрянов отмени авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебен самолет L-39 ZA с двама летци, съобщиха от пресцентъра на военното министерство. Учебният самолет L-39 се е разбил в авиобаза "Граф Игнатиево" при изпълнение на сложна маневра на пределно малка височина.


При инцидента не се е задействал катапултът, респективно парашутите не са се отворили, научи "По света и у нас" от свои източници. Машината е била пилотирана от двама летци.


"Действително има пострадали лица. Относно детайли за инцидента на по-късен етап най-вероятно ще ги представят военна прокуратура", заяви по-рано министърът на вътрешните работи Атанас Илков. Той заяви, че няма потвърждение за двама загинали:


"Не. Категорично не". Пет екипа с 15 служители на МВР са на мястото на авиоинцидента.


В момента се провежда разследване. „За голямо съжаление не можем да дадем много информация. Група, която разследва инцидента, вече трябва да е на място и да каже какво се е случило. Инцидентът е станал при подготовката на авиошоуто, взети са всички мерки”, каза медийният съветник на министъра на отбраната Евелина Бранимирова, предаде Нова тв.


5 противопожарни екипа са насочени към Трета авиационна база "Граф Игнатиево". Това съобщиха от пресцентъра на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив. Взети са мерки за локализиране на пожарите, вследствие на инцидента и установяване на причините за него, посочиха от Военното министерство.


Мария Пенчева



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.09.2024 18:19

    Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк---- use.my/estoy

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Определено ще действате непрактично и лекомислено

Определено ще действате непрактично и лекомислено, а