Загиналите пилоти са майор Петко Димитров на 51 г. и ст. лейтенант Венцеслав Дункин на 28 години

Свързани новини

13.09.2024 16:18

Загиналите пилоти са майор Петко Димитров на 51 г. и ст. лейтенант Венцеслав Дункин на 28 години

Видян 313 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама офицери пилоти са загинали при инцидента в Граф Игнатиево. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на инцидента с учебно-боен самолет в авиобаза "Граф Игнатиево".

51-годишният майор Петко Димитров Димитров и 28-годишният старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин от авиобаза "Долна Митрополия" са загиналите пилоти при катастрофата на авиобаза "Граф Игнатиево", уточни пред журналистите командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров.

По думите му полетът е бил рутинен тренировъчен и е бил планиран много отдавна, а двамата летци са се готвили от месеци.

"Тази задача е изпълнявана много отдавна в Долна Митрополия и днес трябваше да бъде изпълнена като генерална репетиция за утрешното мероприятие. Майор Петко Димитров Димитров и старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин са отлични летци с отлична подготовка", добави ген. Петров.


Самолетът тази година е минал капитално-възстановителен ремонт и е бил приет от ВВС, експлоатиран е без проблем за учебна и тренировъчна дейност. Не можа да даде обяснение защо катапултът не е проработил.


"Върви следствие, не мога да коментирам нищо като причини или мотиви. Задачата е тренирана многократно, това само по себе предполага, че са били тренирани за това, което правят. Майор Димитров е един от най-добрите летци на L-39 в България, а лейтенант Дункин е млад пилот с отлични заложби, който беше една от надеждите на базата".




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.09.2024 18:19

    Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Определено ще действате непрактично и лекомислено

Определено ще действате непрактично и лекомислено, а