11.08.2024 07:08

Всеки ли може да изкачи Стълбата към небето в Австрия?

Видян 14288 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това бижу не е за хора със слаби сърца или без физическа подготовка, тъй като е доста труден маршрут за изкачване. Трябва да обичате катеренето и да разполагате с необходимата екипировка, за да можете действително да достигнете върха след около 3 часа преход по Via ferrata.


Търсите приключение, което да ви донесе адреналин и да ви накара да се чувствате добре? Не търсете нищо друго освен 40-метровата "Небесна стълба" или "Стълба към небето" в Австрия. Небесната стълба е уникално и сравнително ново съоръжение, което преодолява гигантски пролом на виа ферата Доннеркогел.

 Виа фератата отвежда търсачите на силни усещания по класически маршрут за катерене на повече от 400 м до връх Доннеркогел. Въпреки че Небесната стълба със сигурност ще накара сърцето ви да се разтупти, тя е само една от многото забележителности на изкачването на Доннеркогел. По целия маршрут на виа ферата ще се насладите на обширни гледки към алпийския свят на Вътрешна Залцкамергут, включително Дахщайн, и зашеметяващото езеро Госаузее долу.



"Най-просто казано, via ferrata (от италиански "железен път") е планински маршрут, оборудван със стоманени въжета, стълби и други фиксирани котви. Но аз обичам да мисля за него като за мост между катерене с ръце и спортното катерене. За разлика от проблемите на катеренето или боулдъра, изкуственото оборудване, вградено в планината за via ferrata, прави дори много експонирани маршрути осъществими за неопитни катерачи.


Виа фератите обикновено са лесни за следване и предоставят отлична възможност за преодоляване на иначе непроходими скали и первази, като същевременно гарантират добър запас от сигурност. Най-хубавото е, че това позволява на хора като мен - с малки или никакви технически умения за катерене - да получат достъп до някои от най-красивите алпийски гледки в света!", споделя Микеле Дала Палма.




 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог