На съвместна пресконференция в местността Щъркелово гнездо край язовир Искър министърът на околната среда и водите Нона Караджова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заявиха, че няма нито едно констатирано нарушение при проверките на язовирите в страната, което да води до влошаване на качеството на водите за питейно и битово водоснабдяване
08.06.2011 14:50

Всеки втори язовир с незаконен строеж

Видян 1247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За съжаление българските язовири, колкото прекрасни и красиви да са, са символ и за неспазване на правила“, заяви на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Той обобщи резултатите от направената проверка на 53 язовира на България - проверени са 1500 строителни обекта, като при 26 язовира са констатирани нарушения. Плевнелиев добави, че 14 групи от експерти са работили по проверките в рамките на две министерства. 


Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева поясни, че в момента се прави подготовката за премахване на повече от 30 строежа, но че и много граждани сами предприемат действия по разрушаване на незаконно строителство. „Най-лесно е проблемите да се разрешават, когато се спазва законът“, каза тя и допълни, че е важно да се върви към законосъобразно издаване на строителни книжа и те да заменят проблемите на незаконното строителство.


Планираме да премахнем над 400 обекта в следващите четири месеца. „Надяваме се, че правоохранителните органи и съдебната система също ще действат ефективно. Обикновено процесът отнема 2 години, но напоследък той е станал по-динамичен“, заяви Гечева.


Над 500 са издадените заповеди за премахване. За 147 от тях е прекратена процедурата, тъй като собствениците са предоставили документи за законно строителство. 72 обекта продължават да се водят като неприключено производство и по думите на експерта от ДНСК, за тях ще е необходимо малко повече време.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е чудесен ден за учене и развитие на нови умения

Днес е чудесен ден за учене и развитие на нови умения.