Свързани новини

14.11.2014 10:41

Всички екскурзоводи - в регистър

Видян 1336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички екскурзоводи в страната да влязат в специален регистър, настояват от бранша. За целта петък, събота и неделя ще се проведе първата национална конференция на специалистите във Велико Търново. С проблемите ще се запознае и новият министър на туризма Николина Ангелкова, която ще присъства на форума.



"За да има право да практикува, всеки екскурзовод е редно да отговаря на редица изисквания", коментира председателят Съюза на екскурзоводите в България Валери Гочев. По думите му създаването на регистър ще намали нелоялната конкуренция в сектора и ще повиши качеството на услугите, предава дартс.



Гочев допълни, че освен другите изисквания, трябва да се въведе задължително условие екскурзоводите да владеят български език. Той уточни, че това ще спре практиката чужденци да водят групи, като никой не знае какво точно разказват за нашата история и култура.



"Ние искаме в бъдеще специалистите да се явяват на изпит и тогава да бъдат вписвани в регистъра, като получават и специален нагръден знак, издаден от държавата, който да носят по време на работа", посочи Гочев. По думите му изпитните комисии могат да се събират два пъти в годината и в тях да влизат представители на министерството на туризма и на професионалните организации.



От бранша ще настояват за въвеждане на единен национален телефон за подаване на сигнали за нарушения в системата на туризма. Според Гочев е редно да бъдат създадени и специализирани структури към общините, които да следят за спазването на правилата в сектора и да налагат санкции на нарушителите. "Освен това професионалните организации на екскурзоводите в страната трябва да бъдат задължени всяка година да организират курсове за повишаване квалификацията на членовете си", убеден е Гочев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към