Свързани новини

07.03.2019 14:11

Задържаха Арабаджиеви в Барселона

Видян 1986 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Маринела и Ветко Арабаджиеви са задържани във вилата на Георги Семерджиев в Барселона, където и други влиятелни българи имат къщи. Властите на Испания ще преценят дали и кога да проведат екстрадиция. Обвинението срещу Арабаджиеви е, че в свързвани с тях имоти в София, докато те са били в чужбина, са открити големи суми пари в брой – първоначално бяха обявени 10 млн.лв., след което бяха намалени до 600 000 лв. Това обаче не е нарушение на закона. Арабаджиеви са декларирали 25 млн. лв. доходи и са платили данъците върху тях – също в милионни размери, за разлика от ФК Левски, Мюфтийството, 24 часа, Стандарт и други, към които НАП обаче е повече от благосклонна и не само не си събира парите, които са наши – на данъкоплатците, но току-що новата вече официална управляваща коалиция ГЕРБ – ДПС дори опрости 10 млн. задължения на мюсюлманското вероизповедание, плюс това ще изплаща и заплатите на имамите, които ислямизират смесените ни райони.


През последните 5 години на всички представители на фамилията Арабаджиеви и компаниите, свързани с тях са проведени огромен брой ревизии. Те обаче не са приключили с резултат, който да доведе до разследване.


Вследствие на това, държавата сама реши да повери на същите компании домакинството на европредседателството на България, което те успешно проведоха между януари и юли миналата година. Малко по-късно беше арестуван синът им Вълчо Арабаджиев Младши.


До момента в съда няма представени доказателства за извършено от него престъпление, стана ясно от тв репортажите от делото. Цитираните обстоятелства като например, че фирма на баща му е изплащала висока заплата на сина и че му е поела разходи по образованието в чужбина не са нарушения на закона.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Някакъв имагинерен страх за близките Ви

Някакъв имагинерен страх за близките Ви ще Ви налегне