Свързани новини

18.12.2012 17:14

Заплатите се вдигали, ама ние не знаем

Видян 1547 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заплатите у нас са се увеличили с 6,6% през третото тримесечие на тази година спрямо предишното. Това сочат данните на европейската статистическа служба Евростат.


Разходите за труд на работодателите за отработен човекочас през периода се увеличават на годишна база с 5,9%. Два са основните компоненти на трудовите разходи – заплати и разходи. Другите трудови разходи се увеличават с 2,3%. През вторите 3 месеца на годината ръстът беше в рамките на 4,8 на сто, от които 5,8 ръст на изплатените възнаграждения за час и 0,1% на другите разходи.


Същевременно разходите за труд на човекочас в Еврозоната са се покачили с 2% през годината до края на третото тримесечие на 2012 г. Това е ръст спрямо 1,9% увеличение, регистрирано през второто тримесечие на тази година.


Като цяло в ЕС годишният ръст е 1,9% през третото тримесечие на 2012 г. и не се променя спрямо предходните три месеца на тази година. В Еврозоната заплатата на час се увеличава с 2% през годината до третото тримесечие на 2012 г. Разходите, несвързани със заплати, нарастват с 1,7%.


Сред държавите членки разходите за труд се увеличават на годишна база най-много в Естония - 7,6% и Румъния - 7,2%. Същевременно най-малко трудовите разходи нарастват в Холандия - 0,5%. В Словения разходите за труд намаляват с 0,8%.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби