07.06.2024 12:17

Започват дейностите по мост към кв. Мандра в Царево и продължава изграждането на мост към кв. Василико

Видян 289 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стартира разчистването на отломки от моста на кв. Мандрата, и преместването на комуникации и линии средно напрежение. Срокът за изпълнение на съоръжението е 240 дни, като след преместването на комуникациите започва същинското строителство на обекта. Част от съоръжението попадаше в частен имот и се наложи процедура по отчуждаване.

В напреднал етап е и изграждането на другия и най-важен мост, този към кв. Василико. На място с кмета на община Царево Марин Киров бяха представители на дружеството изпълнител – срокът за изпълнение на този обект е 300 дни, като техния ангажимент е да намалят значително времето за изграждане. Основите на този мост попадаха в няколко частни имота и се наложи изкупуване на имотите от собствениците.



До момента всички обекти по бедствието се изпълняват в срока на договора, като трябва да се има предвид необходимото време за провеждане на процедури по Закона за обществените поръчки, съгласуване с Регионална инспекция по околна среда, Басейнова дирекция, други институции, преместване на съществуващи трасета на комуникации и изкупуване на частни имоти.


Трябва да се отбележи също, че изграждащите се мостови съоръжения са с много по-сериозни габарити и са проектирани по всички съвременни стандарти за разлика от съоръженията, които са били на тяхно място.

Мостовите съоръжения в Царево, които бяха разрушени от бедствието са мостът на главен път за гр. Ахтопол, който вече е възстановен, мостът на плаж Нестинарка, който след частичен ремонт е отворен за трафик на леки автомобили и трите моста по поречието на р. Черна, по които се работи за проектиране и изграждане.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец