Свързани новини

21.03.2018 17:33

Заподозрян за 3 убийства представя България на преговорите с ЧЕЗ

Видян 4639 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чешкият гражданин Никола Молчан, който има и българска самоличност, заподозрян в убийство през 2009 г.,  преговаря от името на Гинка Върбакова и Инерком за продажбата на българските активи на чешката компания ЧЕЗ – съобщи ClubZ, позовавайки се на два независими източника, единият от които е от ЧЕЗ. Напомняме, че за тези преговори Гинка Върбакова получи мандат да представлява и българската държава лично от премиера Бойко Борисов след първата официална среща на двамата.


Никола е присъствал на срещата, проведена на 13 март т.г. между екипа на Инерком България и ръководството на ЧЕЗ-България, пише сайтът и припомня случая с убийството на чешкия гражданин Либор Мировски, който е бил и съдружник на Молчан във фирмата Бохемия сити. Трупът на Мировски е бил открит на 29 октомври 2008 г. между селата Бистрица и Железница до София.


Молчан е задържан и изтезаван в СДВР, за да му бъдат изтръгнати самопризнания, пише в. Капитал. След това обаче е освободен от Софийския апелативен съд, който не намира достатъчно доказателства, че е извършил убийството.


Тогава чешките полицаи изразяват учудване, че Молчан е освободен при наличието на сериозни улики, а чешките медии припомнят, че същото лице е било разследвано за други убийства през 1998 и 2001 г.


В България Никола Молчан има друга самоличност с българско ЕГН, установи проверка на Биволъ. Той е регистриран с името Никола Владимиров Молчанески, но впоследствие се появява с фамилията Молчан.


Молчан – Молчанески обаче не използва българските си документи при регистрация на фирми, а само за имотни сделки, в които се появяват също брат му Владимир Молчан – българо-американски гражданин и майка му Диана Молчанова.


От други документи става ясно, че Молчан – Молчанески е роден в Рим, Италия. Данни за баща му не се откриват. Фактът, че насред Студената война той е роден в капиталистическа страна е индикация, че родителите му са принадлежали към номенклатурния елит.


Напомняме, че съдружнички на Гинка Върбакова в една от нейните фирми са майка й и още 3 жени, като трите са с едно и също ЕГН. Това е фирмата, която има сключен договор за наем на българската Патриаршия на площад Света Неделя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.