16.10.2008 11:19

Запор на фирмено имущество за неплатено парно

Видян 2010 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмите длъжници на столичното парно ще бъдат санкционирани като се налага запор на имуществото им. Това предвиждат инициираните от общината законодателни промени, които парламентът тепърва ще обсъжда, съобщи за 19` зам.-кметът на София Минко Герджиков. По думите му голяма част от задълженията към парното са натрупани от търговски дружества.


Във връзка със спешните мерки за оздравяване на „Топлофикация-София“ общината е предложила пакет от общо 6 законодателни промени. Ако те бъдат приети, на фирмите със задължения или ще трябва да погасят борчовете си, или може да се простят с имуществото си.


Столичната управа вече имала дялово участие в дружеството над 70%, което я правело мажоритарен негов собственик. Тя обаче била готова да вземе цялата „Топлофикация-София“, ако държавата й предложи всичките акции.


Пред журналисти вчера министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров каза, че е предложил в писмо до кмета Борисов общината да стане 100% собственик на парното, ако поеме всички гаранции по кредитите на дружеството. Зам.-кметът Герджиков коментира за вестника, че ако има официално предложение от държавата, няма никакъв проблем това да стане. На въпроса дали това е изгодна за кметството сделка, той отговори, че основната задача на управата била да спаси зимния сезон.


Предстояло и назначаването на чуждестранен консултант и избор на на мениджър. Имена Герджиков не спомена, но каза, че сегашният шеф на столичното парно Петко Милевски е добър специалист с голям опит, което го правело изключително полезен за дружеството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на