26.06.2024 17:37

Един от най-тъжните романтични филми на всички времена ни разплаква вече 20 години

Видян 2913 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако имате нужда от хубав плач, пуснете сълзите си и гледайте отново "Тетрадката", която във вторник навърши 20 години.

Любимият романтичен филм с Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс в ролята на млада двойка, разделена от класови различия, излиза на 25 юни 2004 г. Режисиран от Ник Касаветис, филмът е базиран на едноименната книга на Никълъс Спаркс от 1996 г. и проследява възрастен мъж, изигран от Джеймс Гарнър, който чете на глас от тетрадка на жена в старчески дом с деменция, изиграна от Джина Роуландс.

Докато той чете, филмът се връща към 40-те години на миналия век в Южна Каролина, където работникът в дърводобивната фабрика Ноа Калхун на Гослинг се влюбва в богатото момиче Али Хамилтън, чиито родители се опитват да ги разделят.


 "И двамата са най-великите актьори на света, а някои от нещата, които поисках от тях да изиграят, бяха толкова трудни и нямаше нищо, което да не могат да направят", спомня си режисьорът в скорошно интервю за Entertainment Weekly. "Ако искате да знаете защо "Тетрадката" се смята за нещо като романтична класика, отговорите са Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс, и това е началото и краят."

Касаветис споделя пред изданието, че Роуландс, която е негова майка, в момента живее с Алцхаймер.

"Накарах майка ми да изиграе по-възрастната Али и прекарахме много време в разговори за Алцхаймер и за това, че исках да бъда автентичен с нея, а сега, през последните пет години, тя е болна от Алцхаймер", казва Касаветис. "Ние го изживяхме, тя го изигра и сега то ни се случи." 


  Спаркс се вдъхновява от истинска двойка, за да напише трогателната любовна история.

"Това е история за млада любов, история за обединена любов, история за вечна любов", казва авторът в интервю за CBS Sunday Morning. "Това е и история за паметта."

Ето пет незабравими разменени реплики от филма "Тетрадката":

- "Така че няма да е лесно. Ще бъде наистина трудно; ще трябва да работим върху това всеки ден, но аз искам да го направя, защото искам теб. Искам те, завинаги, всеки ден. Ти и аз... всеки ден." Ноа към Али


Най-скъпата ми Али, снощи не можах да заспя, защото знам, че всичко между нас е приключило... Вече не съм огорчен, защото знам, че това, което имахме, беше истинско... И ако на някое далечно място в бъдещето се видим в новия си живот, ще ти се усмихна с радост и ще си спомня как прекарахме едно лято под дърветата, учейки се един от друг и израствайки в любовта." Ноа в писмо до Али

- "Най-хубавата любов е тази, която събужда душата и ни кара да се стремим към повече, която, посажда огън в сърцата ни и носи мир в умовете ни. И това е, което ти ми даде. Това е, което се надявам да ти дам завинаги. Обичам те. Ще се видим." Ной към Али

- "А сега кажи, че си птица."

"Ако ти си птица, и аз съм птица." Али и Ноа

- "Защо не ми писахте? Защо? За мен не беше свършило, аз те чаках седем години. Но сега е твърде късно."

"Написах ти 365 писма. Писах ти всеки ден в продължение на една година."

"Ти ми писа?"

"Да... не беше свършило, все още не е свършило." Али и Ноа 


  Източник: CNN


 


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог