05.11.2008 13:55

Кристен Дънст вдъхновена от президентските избори

Видян 1571 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Известната американска актриса Кирстен Дънст снима документален филм, който е посветен на президентските избори в САЩ, съобщи Асошиейтед прес.


В създаването на лентата участва и известният американски кинематографист Джейкъб Собороф, изпълнителен директор на творческата група "Защо във вторник?".


Тя е известна с това, че в период на предизборна кампания качва на Youtube любителски записи, документиращи президентската надпревара. В новата документална лента, която все още си няма заглавие, Дънст и Собороф ще изследват въпроса защо в САЩ избирателната активност е по-ниска от тази в други страни.


Самият Собороф е на мнение, че американската избирателна система е организирана лошо. Гласуването по традиция се прави във вторник, което е неудобно за избирателите. "Преди 200 години това бе най-подходящият ден за фермерите. Но в съвременното урбанистично общество тази традиция е загубила смисъла си" - казва той.


Според Дънст киното е изключително важен инструмент за изучаване на политическата активност на гражданите.


Компанията-производител Participant Media, съвместно с която правят филма Дънст и Собороф, е сътрудничила на бившия вицепрезидент на САЩ Ал Гор в заснемането на лентата "Неудобната истина", отличена с "Оскар".


Сега Дънст и Собороф са в Северна Дакота - единственият щат на САЩ, където не съществува практиката да бъдат регистрирани избирателите. Там беше достатъчно да се вземе лично удостоверение, за да се гласува, или документ, потвърждаващ местожителството.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец