28.06.2023 15:40

Лебедово езеро открива фестивала Музи на водата

Видян 1021 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Езерното огледало на Панчарево ще събере за четвърта поредна година емблематична музика, ефирни гласове и танцово вълшебство в летния фестивал Музи на водата. Идейният замисъл на акад. Пламен Карталов ще ни направи съпричастни към автентични летни преживявания с оперни шедьоври и балетна класика от 14 юли до 27 август на езерото Панчарево.


Там може да видите оперната история на Летящия холандец от Рихард Вагнер, балетните шедьоври Дон Кихот от Лудвиг Минкус, Кармина Бурана от Карл Орф, Сън в лятна нощ от Феликс Менделсон, Кармен-сюита/Болеро по музика на Жорж Бизе и Родион Шчедрин/Морис Равел и вечния мюзикъл МАММА МИА!. Очаква се да бъде построена  грандиозна сцена. Откриването на 14 юли е запазено за Лебедово езеро от Пьотр Чайковски. „В романтиката на пламенен залез, езерни води, жадувана духовна наслада и музикален триумф ви очакваме с нетърпение около езерното огледало на Панчарево, готови да докоснем и най-тънките струни на душата“, споделят организаторите от Софийската опера и балет.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец