Репетират Съзвездия в Народния театър

Свързани новини

23.05.2024 09:23

Репетират Съзвездия в Народния театър

Видян 2207 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Народния театър „Иван Вазов“ бе даден старт на репетициите на спектакъла „Съзвездия“ от Ник Пейн с режисьор Елица Йовчева. Премиерата ще бъде на 12 и 13 септември на Сцена „Апостол Карамитев“. Участват актьорите Ненчо Костов и Радина Думанян. Преводач на текста е Матей Тодоров, сценичната версия е на Елица Йовчева. Петко Танчев отговаря за сценографията, костюмите и видео дизайна на представлението, а композитор на музиката е Георги Атанасов. Асистент-режисьор е Патрисия Господинова.


Припомняме, че през 2023 г. по повод 100-годишнината от рождението на легендарния актьор Апостол Карамитев Народният театър стартира програма за артистични идеи за спектакли, които да бъдат реализирани на Сцена „Апостол Карамитев“ и да станат част от репертоара на театъра. „Съзвездия“ – проект на актрисата Радина Думанян за поставяне на едноименната пиеса на Ник Пейн, ще бъде вторият реализиран спектакъл по Програма „Апостол Карамитев“ след „Хипотетично“ на хореографа Галина Борисова, чиято премиера се състоя на  11 и 12 април в Народния театър. „НЕЧОВЕК“ – съвместен проект на режисьора Любомир Колаксъзов и писателя Стефан Иванов, е третият спектакъл, който се очаква да бъде реализиран по програмата.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог