Стартираха репетициите на Куклен дом, Втора част в Народния

Свързани новини

22.05.2024 09:35

Стартираха репетициите на Куклен дом, Втора част в Народния

Видян 2161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Народния театър „Иван Вазов“ започнаха репетициите на спектакъла „Куклен дом, Втора част“ от американския драматург Лукас Нейт с режисьор Ясен Пеянков. Премиерата ще бъде на 1 и 2 октомври 2024 г. на Камерна сцена. Участват актьорите Снежина Петрова, Цветан Алексиев, Бойка Велкова и Радина Боршош. Сценограф на представлението е Кънчо Касабов, костюмограф – Йордан Михалев, композитор – Теодосий Спасов. Драматург на постановката е Анелия Янева.


Лукас Нейт е американски драматург, носител на наградата „Оби“ за изключителни постижения в областта на драматургията. Неговата пиеса „Куклен дом, Втора част“ е своеобразно продължение на едноименната пиеса на Хенрик Ибсен. Тя започва с почукване на вратата – същата тази врата, която Нора е затръшнала след себе си в края на пиесата на Ибсен. Изминали са петнадесет години, откакто тя е напуснала съпруга и децата си. През това време е спечелила успех, слава и пари като писателка феминистка.


Този успех обаче е довел до неочаквани последствия. Сега тя се завръща, за да получи развод от Торвалд. Но цената на този развод ще бъде крахът – житейски, професионален и обществен – на единия от двамата.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог