Режисьор на „Тревожност“ е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария с Матей Константинов, Емил Стефанов и Радослава Топалова.

Свързани новини

03.09.2024 15:09

Сериалът Тревожност с премиера на 29 септември по БНТ

Видян 569 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият игрален сериал „Тревожност“, продуциран от Българската национална телевизия и „Мирамар филм“, с подкрепата на Националния филмов център, започва на 29 септември и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.   

Режисьор на „Тревожност“ е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария с Матей Константинов, Емил Стефанов и Радослава Топалова. Сериалът е вдъхновен от общественозначимата тема за психичното здраве в съвремието, като чрез атрактивни и ярки персонажи пресъздава личните истории на хора, потърсили психотерапевтична помощ. Част от сюжетите са базирани на книгите „Агресията в семейството: Пътища за преодоляване“ и „Тревожността – причини, смисъл, разрешаване“ на д-р Огнян Димов, както и на действителни случаи от практиката на Иван Игов, описани от него специално за сериала.




„Все по-малко разбираме какво се случва в главите на децата ни, на приятелите ни, на най-близките ни. Все по-малко разбираме какво се случва с нас самите. Палитрата на нашето объркване и на страховете ни става все по-широка, с което нараства и незнанието как да се справяме с тях. Сериалът „Тревожност“ провокира размисъл и разговор точно по тази тема“, казва Илиян Джевелеков.

В 13-те епизода зрителите на БНТ 1 ще видят актьорите Пенко Господинов и Ана Пападопулу, които се превъплъщават в образите на д-р Манов, психоаналитик с международно признание, и съпругата му д-р Ясенова, специалист по детско-юношеска психология. В различните епизоди на сериала двамата терапевти ще бъдат предизвикани от различни по сложност казуси, както и от комплицираните отношения помежду им. В кабинетите им ще влязат хора с отдавна спотаявани проблеми, с нетърпими мании и страховити фобии, решили се на „крайната мярка“ да споделят за себе си, или принудени от обстоятелствата най-сетне да го сторят.

„Някои роли не могат да бъдат изиграни. Те могат да бъдат само изболедувани. За мен срещата с доктор Манов е такава“, споделя Пенко Господинов.

„Да имаме смелостта да говорим за нещата вътре в нас, е едно от най-големите предизвикателства – да се разкрием пред някого, а и пред нас самите. Най-сложно се оказва да се познаваме и в слабостите, и в силата си“, казва Ана Пападопулу.

Актьорският състав на „Тревожност“ включва още Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Мария Стефанова, Стефания Кочева, Никола Додов, Боян Младенов, Петър Дочев, Димитър Иванов – Капитана, Цветан Пейчев, Виктория Колева, Десислава Стойчева, Ина Добрева, Невена Калудова, Елена Кабасакалова, Лора Христова, Александър Кънев, Георги Златарев и други. Основни роли в сериала имат и Грета Георгиева, Тодор Недялков, Евелина Бибова, Виктор Стойков, Изабел Щирлин, Мартин Декорте, Калин Цаков и други деца и юноши от различни актьорски школи.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 08 септември 21:00ч.

Мъжът със златния пистолет

Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Кристофър Лий, Брит Екланд

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни