Сезон на Южна Америка

Свързани новини

24.08.2023 11:33

Сезон на Южна Америка по Viasat Nature

Видян 2252 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нека Viasat Nature ви отведе до сърцето на Пантанал в Бразилия, енигматичните Галапагоски острови и дивите територии на ягуари и маймуни капуцини, плавайте по водите на Амазонка. Присъединете се към едно незабравимо пътешествие с рубриката „Сезон на на Южна Америка“ - всяка неделя от 15:00 часа, още от 3 септември. На същия ден, час по-рано, е премиерата на „Гиганти“.


Този сериал от пет епизода е воден от изследователя, полеви биолог и страстен природозащитник Дан О'Нийл, прекарал 10 години в Гвиана - известна още като Земята на гигантите, изследвайки нейната много разнообразна дива природа. Сега, завръщайки се в пустошта, Дан е по следите на най-големите живи образци от пет много различни и много големи животни, като във всеки епизод търси отговори. Какво е необходимо, за да станат - и да оцелеят - като гиганти в миналото или в настоящето, как си приличат или се различават днешните големи животни от праисторическите, как околната среда е позволила на тези гиганти да станат свръхголеми, какви са техните слабости и какво е бъдещето им?  Заснет в продължение на пет години, филмът в две части „В търсене на снежни леопарди: Преследване на сенки“ проследява доминиращия мъжкар Карма и неговия харем от женски чрез приключенията, разочарованията и успеха на индийските ветерани режисьори на филми за дивата природа - Нареш и Раджеш Беди - и техния екип. От 23 септември в 14:30 часа. За първи път се разказва последователна история на живота на няколко снежни леопарда - уникални кадри на маркиране на територии с миризми, ухажване, чифтосване и бърлога с две малки.


Заснет в продължение на пет години, този сериал проследява доминиращия мъжкар Карма и неговия харем от женски чрез приключенията, разочарованията и успеха на индийските ветерани режисьори на филми за дивата природа - Нареш и Раджеш Беди - и техния екип. Сериалът включва също драматични кадри на снежни леопарди, които ловуват и се хранят с трупове на козирози и барали, а вълнуващата история за живота и смъртта на Карма и пристигането на новия водач Намка прави тези два епизода едновременно новаторски и уникални. Пантанал - природното чудо на Бразилия тръгва от 3 септември в 15:00ч. „Пантанал" означава „блато" на португалски - простичко име за грандиозен регион, обхващащ най-големите влажни зони в света в самото сърце на Южна Америка. Това е убежище за ягуари, гигантски видри, хиацинтови ара, мравояди, дикобрази, броненосци, каймани и много други харизматични животни. Някои от тях са сериозно застрашени другаде, но защо се развиват толкова успешно тук? Този документален филм разкрива тяхната тайна, но също така ни напомня защо този природен рай отново е застрашен.

 









Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец