Стартират интригуващи поредици по National Geographic

Свързани новини

15.09.2024 08:09

Стартират интригуващи поредици по National Geographic

Видян 275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Този септември National Geographic предлага на зрителите си телевизионно приключение с три интригуващи премиери. Започваме на 17.09 от 22:00 часа с премиерната поредица „Защитата на Европа“.


Предаването изследва изключителните стратегии, оръжия и структури, използвани от различни европейски държави с цел защита на техните територии през вековете. Покривайки повече от 1 000 години история, продукцията показва как тези често забравени истории и места са изиграли ключова роля при създаването на държавите и границите на Европа, които познаваме днес.


Зрителите ще могат да проследят и вълнуващия пети сезон на „Изгубените съкровища на Египет“ -  завладяваща поредица, чиито камери проследяват работата на екипи от изявени археолози в продължение на цял сезон на разкопки. Докато пълзят в тунели под пирамидите, разкопават отдавна изгубени гробници и откриват мумии, най-добрите археолози в света се надпреварват да разкрият тайните на тази древна цивилизация. Тя ще се излъчва от 29.09 от 22:00 часа, с епизоди всяка неделя по същото време. В края на септември предстои да видим и поредицата „Пресъздаване на самолетни катастрофи“. Първият сезон започва на 30.09 от 22:00 часа, а предаването ще разкрие и разследва най-известните самолетни катастрофи в света. С помощта на разкази на оцелели, интервюта с експерти и данни от черни кутии, ще съпреживеем последните опустошителни моменти на борда на тези полети. 


„Защитата на Европа“ - Историята се пише по границите. Там, където се случват най-големите събития и където се изковават съдбите на народите. Как държавите пазят своите граници от чужди атаки е тема, която се среща в различни етапи от историята, от Римско време, до днешни дни. А начинът, по който всяка страна е избирала да се брани, е уникален, съобразен с конкретни географски обстоятелства. Обединеното Кралство е остров, Нидерландия е изпълнена с водни площи, Полша няма физически предели, затова границите варират, а Испания е заобиколена от море от три страни и от планини от четвърта. Поредица от шест части, „Защитата на Европа“, изследва как водещи нации в Европа са изграждали и след това защитавали или ОПИТВАЛИ да защитят своите граници срещу нападение в исторически план. Като пътници, всеки път когато се качим на борда на самолет, ние доверяваме живота си на пилота, на авиолинията и на производителите на летателното средство. И въпреки, че летенето остава най-безопасната форма на пътуване, инциденти все пак се случват. „Пресъздаване на самолетни катастрофи“ ще разкрие и разследва най-прочутите самолетни катастрофи в света. С помощта на разкази на оцелели, интервюта с експерти и данни от черни кутии, ще съпреживеем последните опустошителни моменти на борда на тези полети.


Възможно ли е да е имало друг изход? С помощта на екип от висококвалифицирани тестови пилоти и виртуален симулатор, ще станем свидетели на екстремното напрежение в пилотските кабини. Изправени пред провал, пилоти на военни, пътнически, акробатични и тестови полети ще трябва да вземат решения в рамките на секунди. Как напълно различната им подготовка ще промени изхода на тестовете? И какво биха направили различно, предвид всичко научено от инцидентите? „Изгубените съкровища на Египет“ е завладяваща и изпълнена с екшън поредица, която проследява международни екипи от египтолози на мисия да открият най-богатия извор на древни археологически находки в света. Посредством разкопки и безпрецедентен достъп до екипите на първа линия на археологията, проследяваме тези съвременни изследователи, които се борят с изгарящата жега и негостоприемния терен, за да направят откритията на живота си.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 22 септември 23:15ч.

Donnybrook / Донибрук (2018)

Режисьор: Тим Сътън
В ролите: Майкъл Ейджи, Адам Бартли, Джейми Бел

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева

Искате или не, но ще трябва да свършите множество досадни задачи

Искате или не, но ще трябва да свършите множество