Очакавайте оперната гала под диригенството на маестро Найден Тодоров със Софийската филхармония. 20 март 2025 година, „Арена София”.
Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim.

Свързани новини

20.06.2024 10:13

Световното сопрано Анна Нетребко за първи път в България

Видян 4386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната оперна звезда Анна Нетребко ще има своята първа среща с българската публика на 20 март 2025 година в „Арена София”. Оперната гала ще е под диригенството на маестро Найден Тодоров със Софийската филхармония.

Нетребко започва своята кариера през 1994 година, за да достигне най-престижните оперни сцени. Тя е  звездата на Миланската Ла Скала, Виенската  Щаатсопера, Метрополитън опера в Ню Йорк, Кралската опера в Лондон, Берлинската Щаатсоперa, участник в церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи и т.н.

Нетребко неизменно се отличава в света на операта като демонстрира забележителен диапазон и артистична чувствителност в образите на най-емблематичните оперни героини. В репертоара й са включени опери на Моцарт,  Верди, Белини,  Доницети, Масне,  Гуно, Пучини, Чайковски, Чилеа  и много други.

Най-очакваните й участия това лято са в 8 спектакъла  на  Миланската Ла скала - Турандот/Пучини, които започват от 25 юни и 3 спектакъла през август в  Арена ди Верона, Тоска/Пучини.

Сред многобройните си награди и отличия Нетребко има три номинации за наградата „Грами“, немската награда „Бамби“, „Певица на годината” на класическите музикални награди BRIT, музикалната награда „Полар“ за 2020г., която често е наричана „Нобелова премия в областта на музиката“, а оценката на журито е,  че „Да бъдеш виртуозен вокалист не е достатъчно. Операта, като форма на изкуството, привлича публика и никой в съвременната епоха не прави това по-добре от оперната дива Анна Нетребко. С нейния великолепен глас и харизма, тя е повече от певица“.

През 2007 година от вестник „Таймс” Нетребко е обявена за една от 100 –те най-влиятелни личности в света. Тя е глобален посланик на бижута Chopard.
Заедно с Анна Нетребко на сцената ще видим и нейния съпруг Юсиф Ейвазов - драматичен тенор с процъфтяваща международна кариера. Неповторимото звучене на гласа му, описвано като „метален, стенторичен и подчертано италиански“ (L.A. Times), и изключителното му сценично присъствие му позволяват да съчетава активната си оперна кариера с чести концертни изяви.

Очаквайте оперната гала под диригенството на маестро Найден Тодоров със Софийската филхармония. 20 март 2025 година, „Арена София”.
Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ще искате да ви оставят на мира

Ще искате да ви оставят на мира, за да можете да