Карлос Алкарас влезе в историята като шампион от “Големия шлем” на всички възможни настилки, след като спечели петсетова драма на финала в Париж срещу Александър Зверев - 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 за 4 часа и 20 минути игра.

Свързани новини

09.06.2024 23:25

Алкарас е новият шампион на Ролан Гарос

Видян 1423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Карлос Алкарас влезе в историята като шампион от “Големия шлем” на всички възможни настилки, след като спечели петсетова драма на финала в Париж срещу Александър Зверев - 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 за 4 часа и 20 минути игра.

Карлитос вече е с три “Мейджър” титли на сметката си след спечелването на US Open 2022 и “Уимбълдън” 2023. Сега той спечели първия финал на “Ролан Гарос” от 2004 година насам, който не включваше нито един представител на “Голямата тройка”. Испанецът отново е безмилостен във финалите си - 15 успеха в 19 финала на всички АТР нива, а на най-високото е още по-убедителен с вече осем трофея (“Голям шлем” и “Мастърс”) и само едно поражение от Новак Джокович в Синсинати миналата година.

Алкарас спечели финала със Зверев след обрат и видим срив на германеца, след като поведе с 2-1 сета. Испанецът направи по-малкото грешки във важните моменти именно с това си качество успя да надделее. Като цяло и двамата сбъркаха много топки - 41 за Зверев и 56 за Алкарас, но особено в последните два сета Карлитос беше по-добрият на корта.

За Зверев разочарованието е почти същото като онова от прословутия финал на US Open 2020 срещу Доминик Тийм, когато водеше с 2-0 сета и някак си загуби, въпреки че сервираше за победата. Положението е сходно и спадът в представянето му също настъпи когато беше на един сет от първата си титла от “Големия шлем”.

Това е десетият финал на “Ролан Гарос”, който се проведе в пет сета, а за първи път от 1960 година и в Австралия, и в Париж финалите са в пълния им формат.

“Поздравления за Карлос, който на 21 години вече е в залата на славата си трите си титли от “Шлема” на различни настилки. На екипа ми също поздравления, съжалявам, че не бях по-добрият на корта днес. Поздравления за екипа на Карлос, много се радвам за вас. Не днес, но по принцип”, каза Зверев.

Алкарас е осмият испанец след Мануел Сантана, Андрес Химено, Серхи Бругера, Карлос Моя, Алберт Коста, Хуан Карлос Фереро и Рафаел Надал, който печели титлата от "Ролан Гарос".

“Поздравления за Саша, защото знам колко му беше тежко през последните две години, откакто се контузи тежко на този корт и колко много работа положи, за да бъде тук отново. Страхотно начало на годината, страхотен турнир за теб, Саша. Вярвам, че скоро тенисът ще ти даде възможност да спечелиш титла от “Шлема” и да спечелиш този турнир. Благодаря на екипа ми, който беше неизменно до мен в трудните моменти, които имахме преди началото на турнира. В Мадрид изобщо не беше добре положението, но сега имаме успех. Нарекох ви екип, но вие сте моето семейство.  Много благодаря на семейството ми, на организаторите и на феновете, че ме накараха да се чувствам у дома си”, каза Алакрас.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион