Новият хърватски треньор на ЦСКА Томислав Стипич даде първото си интервю за клубния сайт на червените

Свързани новини

05.06.2024 14:45

Аз съм с балкански хардуер и германски софтуер: Новият треньор на ЦСКА-София

Видян 2066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият хърватски треньор на ЦСКА-София Томислав Стипич даде първото си интервю за клубния сайт на "червените".

Бившият наставник на Рига отличи "червените" като най-големият клуб в България и обеща да е мост между клуба и привържениците.

Хърватинът каза още, че въпреки прилича на балканец, неговият софтуер е германски и именно там е научил повечето неща в треньорството.

"Чувствам се страхотно, здраво стъпил на земята. Чувствам се изцяло себе си в София. С всички мои особености и характеристики бързо се почувствах у дома. Ако сравня моя характер и ценности с ценностите на клуба, за мен е напълно естествено, автентично да бъда тук. Мога да бъда себе си и да се наслаждавам на всеки един ден.

Мисля, че е много важно да се знае, че от днес мечтите на всички фенове и плановете на ръководството са вече мои мечти и мои планове. Тук съм да поема отбора. Тук съм да бъда мост между клуба и привържениците. Тук съм да бъда най-добрият възможен посланик между клуба и медиите. Това е част от всичко онова, което трябва да правя, за да постигнем добри резултати.

Имам балкански хардуер. Ако ме погледнете, приличам на истински балканец. Но имам германски софтуер. Те ми дадоха знания. Смятам, че това е добър микс. Благодарен съм на родителите си, че като малък са ме завели в Германия, за да получа тази възможност да бъда в Западна Европа. Но без значение къде отивам, пазя емоциите, балканската култура. Наистина сега се чувствам сякаш се връщам към корените си с тази култура, с хората. Ще се опитам да науча български бързо, така че вярвам, че всичко ще е наред.

ЦСКА е най-големият клуб в страната. Аз като треньор трябва да поемам отговорност на ежедневна база за всички големи неща, за резултатите, за това как да живеем всеки ден, но също и за малките неща като ръкостискането, като това да сме близо до хората, защото искам да бъда един от вас.

Знам, че не разполагаме с много време, но имаме достатъчно, за да постигнем добри резултати. Мисля, че футболната философия идва от треньора, от характера му. Аз съм стратег. Аз съм емоционален. Вкарвам това в моите тренировъчни програми и се опитвам с комуникация и дребни детайли да спечеля сърцата и умовете им. Така че няма да е трудно за мен да убедя играчите си, че трябва да играем атрактивен футбол. Когато топката е в опонента, атакуваме, за да я вземем, а когато вземем топката, атакуваме за гол. Много е просто", каза Томислав Стипич.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв