12.09.2008 09:48

Баскетболистите ни на крачка от класиране за „Евро 2009“

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В сряда късно вечерта националният ни отбор по баскетбол победи Финландия. Пред препълнените трибуни на зала „Универсиада“ нашите спечелиха със 102:90.


Това е четвърта победа за възпитаниците на Пини Гершон, като те за първи път от началото на квалификациите минаха границата от 100 точки. До края на квалификационния цикъл остават два мача. На 17-ти септември гостуваме на Италия в Торино. Три дни след това отново в зала „Универсиада“ ни гостува класираният отбор на Сърбия.


В мача срещу Финландия най-резултатен за нашия тим бе натурализираният американец Ибрахим Джабер с 29 точки, а Деян Иванов добави още 18. Мачът започна много добре за българите, като над всички бе именно Деян Иванов. Финландците също се възползваха от своите шансове и първата четвърт завърши при резултат 29:22 за момчетата на Пини Гершон. През втората част гостите бяха доста по-мотивирани от нашите национали. Няколко грешни отигравания доведоха до стопяване на преднината ни. На полувремето Финландия водеше с една точка – 46:47. След почивката нещата се развиваха по същия начин, както през втората част, като нашите се разиграха едва пет минути преди края на третата четвърт, която завърши с 11 точки преднина за българите – 72:61. Последната четвърт бе най-добрата за нас от целия двубой. Капитанът на националите Тодор Стойков и американецът Джабер бяха най-добрите на терена и поддържаха преднината на „трикольорите“. В последните минути финландците щурмуваха нашия кош, като 60 секунди преди края на двубоя преднината ни беше 8 точки. Това обаче не попречи на Стойков и компания да победят финландците с 102:90. След краят на мача всички в българския лагер бяха изключително щастливи, особено помощник-треньора Тити Папазов.“Тия от Дрийм тима да идват тука. Ще ги бием и тях. Какво обикалят там из Китай“, заяви след мача Папазов. Лоша новина обаче получи Филип Виденов, който след мача разбра, че е счупил костица на лявата ръка и има вероятност да пропусне оставащите два мача от групата. „Нищо му няма. Ще го препикае и за следващия мач е готов“, бе коментара на Тити относно контузията на Виденов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

пенсии

8,5 млрд. лева са разходите за пенсиите към края на май

Разходите за пенсии към края на май са 8,5 ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Пренебрежителното отношение към колегите

Пренебрежителното отношение към колегите ще