19.09.2008 10:02

Баскетболните национали с единия крак на Евро 2009

Видян 1267 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският национален отбор по баскетбол отива на европейкото първенство, 99% сигурни са в щаба на Пини Гершон. В сряда вечерта националите загубиха от Италия с 82:81 точки.


Вероятното класиране се дължи на добрите показатели, които имат родните баскетболисти. Ако в последния мач на 20 септември България победи Сърбия в зала „Универсиада“ със сигурност сме втори в групата и се класираме. Според регламента на турнира, за Евро 2009 се класират четирите победителя в групите плюс трите най-добри втори отбора. Според ръководството на националите, за да не се класираме за европейското в другите групи трябва да има резултати с по 30-40 точки разлика, което е почти невъзможно. Нашата точкова разлика е значително по-добра от тази на конкурентите ни.


В сряда родните баскетболисти играха много добре и стигнаха до 20:23 за домакините в края на първата четвърт. След подновяването на играта бяхме значително по-добри от италианците и благодарение на добрата игра на Калоян Иванов и Стефан Георгиев на полувремето водехме вече с две точки-44:42. В началото на третата четвърт италианците набързо направиха 10 точки и взеха солидна преднина, 7 минути преди края на частта, която завърши 57:63 за домакините. Последната четвърт започна нервно и за двата отбора, като нямаше отбелязан кош близо две минути. Капитанът Тодор Стойков и Деян Иванов бяха най-дейните състезатели на България в този момент и доведоха резултата до 77:74 за Италия, 1:05 минути преди края на срещата. Следващите атаки вървяха кош за кош, като при резултат 81:81 Деян Иванов направи умишлен фаул срещу Читадини, който вкара само единият си опит и оформи крайния резултат 82:81. След сирената в българския лагер настъпи неистова радост, въпреки загубата. В срещата с най-много точки за нашите се отличи капитанът Тодор Стойков с 19 точки, следван от близнаците Калоян и Деян Иванови съответно с 14 и 13 точки. „Радваме се, защото направихме всичко, което беше нужно. Загубихме с една точка, която почти ни е класирала. Радостта е голяма. В група с Италия и Сърбия класирането на България определено е голям успех“, заяви Стойков след мача.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Башар Рахал

Как наредиха кой дава 50-те млн. за кино: Башар Рахал

"За пореден път НФЦ си нарежда комисията ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв