Свързани новини

15.12.2021 09:24

Без бокс и щанги на Олимпийските игри

Видян 1345 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международният олимпийски комитет официално извади три от основните спортове от Игрите през 2028 година, които ще се проведат в Лос Анджелис. Новината бе обявена от президента на централата Томас Бах. Аут от Олимпиадата са вдигането на тежести, боксът и модерният петобой. На тяхно място пък влизат скейтборд, сърф и спортно катерене.


Решението за изваждането на три от основните спортове на Олимпийските игри бе взето след виртуално заседание на МОК, което се проведе в последните три дни.


„Решението за вкарването на тези три спорта, които са насочени към младежта, бе взето след сериозния им успех в Токио 2020, ангажираността към иновациите изразена от организаторите на Лос Анджелис 2028, както и сериозният интерес и дълбоки корени, които те имат в Калифорния“, обясни Бах.


Вдигането на тежести е част от олимпийското движение още от 1896-а, докато боксът и модерният петобой влизат в програмата на Игрите през 1912 година.


Все пак има шанс ръководителите на трите отпаднали спорта да се преборят за  участие на най-големия форум. За целта обаче те ще трябва да преодолеят конкуренцията на други спортове като - бейзбол, софтбол, карате, скуош, лакрос, крикет и поло, които могат да бъдат еднократни допълнения към Игрите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Густо майна фелибето 15.12.2021 10:33

    Защо не махнат поне и цялата лека атлетика,та да си отдъхнем поне и да не ни се пречка и да не конкурира скейтборда, сърфа? А на мястото на леката атлетика, предлагам да сложат средна атлетика, обхващаща следните нови спортни дисциплини:спортно надяждене на ход-доци по време, на 'триъгалник' със целене със стъклени топчета, спортна гонидба и целене с фунийки,моникс, кърлинг, спининг с плюнка, двуатлон чрез скоростно пиене на пенлива бира от еднолитрови халби по часовник,паралелно на което спортистите въртят акробатически, голями супени паници на пръчки, на народна топка, Скок с бънджи, на чилик и най-любимия на бившия ни премиер спорт, 'джобен билярд' за напреднали?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Хубав ден за философски размишления

Денят на Победата дали е ден, който ви носи вдъхновение