Свързани новини

21.04.2009 15:27

Григор Димитров отпадна в първия кръг на "Загорка Къп"

Видян 1156 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Младата суперзвезда на българския тенис Григор Димитров отпадна в първия кръг на тенис турнира "Загорка Къп" с награден фонд 85 000 евро, предаде БГНЕС.


Хасковлията, който участва в турнира с "уайлд кард", загуби от белгиеца Стив Дарси с 6-7 (5-7), 3-6. Поставеният под номер две в основната схема Дарси срещна голяма съпротива от 17-годишният българин в първия сет, но в крайна сметка надделя в тайбрека. Първи до пробив в началния сет стигна белгиеца - в третия гейм. Гришо обаче върна пробива още в следващия гейм и изравни - 3-3. След това двамата тенисисти не допуснаха повече грешки в своите подавания и се стигна до тайбрек. Димитров поведе с 4-2, но след това настъпи срив в играта му, допусна и двойна грешка и в крайна сметка загуби тайбрека с 5-7, като сетът продължи 52 минути.
Във втората част белгиецът направи пробив още в първото подаване на българина във втория гейм и поведе с 2-0. При резултат 4-2 за Дарси в седмия гейм Гришо пропусна златна възможност за пробив, който би го върнал в сета и въобще в мача. 25-годишният белгийски тенисист, който е 97-и в света, поведе с 5-2, след което двамата спечелиха сервисите си и се стигна до крайното 6-3 за Дарси. Последният ще играе във втори кръг с аржентинеца Мартин Алунд, който в първи кръг вчера победи немеца Дитер Киндлман в три сета 6-3, 0-6, 6-4. За участието си в надпреварата на сингъл, провеждаща се на червените кортове на ТК "Левски" в Борисовата градина, Григор няма да получи точки за световната ранглиста, само премия 885 евро от наградния фонд. Българинът не участва в състезанието на двойки и напуска турнира, за неудовлетворение на българските фенове, които днес бяха изпълнили почти докрай централния корт на тенис клуба.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог