Най-добрият българския тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на първия турнир от Големия шлем Australian Open.

Свързани новини

18.01.2024 13:30

Григор Димитров победи австралиец и се класира за третия кръг на АО

Видян 2066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият българския тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на първия турнир от Големия шлем Australian Open. Българинът се наложи с 3:1 сета (6:3, 6:2, 4:6, 6:4) срещу австралиеца Танаси Кокинакис и продължава напред в турнира.



В първия сет Григор проби за 3:1 и след това затвори сета с 6:3.



Във втората част първата ни ракета проби още в първия гейм - 1:0, а след това направи нов пробив за 4:1 и след 6:2 поведе с 2:0 сета.



В третия сет нямаше пробиви до 5:4, но точно в решителния момент Кокинас успя да осъществи пробив и намали сетовете след 6:4.



В третия и петия гейм на четвъртата част Димитров стигна до общо пет точки за пробив, но не успя да реализира нито една от тях. В деветия гейм обаче Григор успя, след гръмотевичен бекхенд по правата. Веднага след това той сервираше за място в третия кръг. Той поведе с 40:0 и вдигна триумфално ръце при първия мачбол, когато Кокинакис прати топката в мрежата.



“Трудно му беше физически, имаше болки в бедрото. Повиши агресията, а аз станах малко пасивен. Условията определено не бяха в моя полза, съжалявам, че разочаровах зрителите. Трябваше да съм търпелив, защото изпуснах много шансове за пробив. Постоянството е ключът към успехите, а с екипа ми от години се движим в една посока и искаме да се върнем на върха.Трябва да наблягам много на физическата подготовка и лека-полека стигнахме дотук. Никога не съм се чувствал по-добре на корта, намирам се на етап от живота ми, в който съм много щастлив от себе си, независимо дали печеля или не. Тенисът ми е дал много и съм много благодарен дори просто да ходя да тренирам. Наслаждавам се и на тренировките, знам, че има само един победител и не може винаги да си ти, но е важно да обичаш това, което правиш”, каза Гришо.



Следващият съперник на Гришо е непоставен тенисист. Това е португалецът Нуно Боржеш, който неочаквано отстрани №23 в схемата Алехандро Давидович Фокина от Испания след 7:6(7), 6:3, 6:3.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Ще търсите истината около Вас

Ще търсите истината около Вас, а светът ще Ви посрещне