08.03.2018 16:50

Григор ще играе и на двойки в Индиън Уелс

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров изглежда напълно възстановен от съпътстващите го през последния месец травми и болести. Припомняме, че Димитров имаше контузия в рамото, заради която пропусна турнира в София. След това той се разболя точно преди финала на турнира в Ротердам и игра болен в Дубай, където приключи участието си още в първия кръг  на надпреварата.


 Най-добрият български тенисист сподели, че е "е във война". Думите му дойдоха в интервю в навечерието на турнира в Индиън Уелс. Там той е трети в схемата и започва от втория кръг с мач срещу испанския ветеран Фернандо Вердаско или Гуидо Пея.


"Най-накрая тялото ми започва да разбира, постигнах по-голямо постоянство. Не бих казал, че съм в мир. Не искам да съм в мир в момента. Само на 26 съм. Това е война", каза Димитров.


Освен това хасковлията е заявил участие и на двойки в Индиън Уелс. Гришо ще си партнира с Хуан Мартин Дел Потро. Жребият отреди техни съперници на старта да бъдат Фелисиано Лопес и Марк Лопес. Последният е настоящ олимпийски шампион на двойки, след като заедно с Рафаел Надал спечелиха златото от Рио 2016. При победа Димитров и Дел Потро ще играят в следващия кръг срещу Ройер/Тъкау или Харисън/Мирни.


Организаторите на турнира в Индиън Уелс са предвидили специален бонус в размер на $1 млн. долара, ако някой тенисист успее да спечели надпреварата на сингъл и на двойки. В историята на турнира има шест такива случая: Роско Танър (1978 г.), Борис Бекер (1988 г.), Джим Къриър (1991 г.), Линдзи Дейвънпорт (1997 г. и 2000 г.) и Вера Звонарьова (2009 г.).


Най-голямата изненада в първия кръг на Индиън Уелс бе отпадането на руската тенисистка Мария Шарапова. Тя се завърна със загуба след тригодишно отсъствие от надпреварата. Шарапова загуби от японката Наоми Осака с 4:6, 4:6.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Предстоящата зима е „най-тежкото изпитание“ за Украйна: МАЕ

Предстоящата зима е „най-тежкото изпитание“ за Украйна: МАЕ

Международната агенция по енергетика ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 22 септември 23:15ч.

Donnybrook / Донибрук (2018)

Режисьор: Тим Сътън
В ролите: Майкъл Ейджи, Адам Бартли, Джейми Бел

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв