Националните отбори на Хърватия и Италия тази вечер излизат един срещу друг в Лайпциг във вълнуващ сблъсък от последния кръг на група В на Европейското първенство в Германия.

Свързани новини

24.06.2024 10:35

Хърватия и Италия влизат в спор за второто място на група В

Видян 1901 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националните отбори на Хърватия и Италия тази вечер излизат един срещу друг в Лайпциг във вълнуващ сблъсък от последния кръг на група В на Европейското първенство в Германия. Началният час на мача е 22:00, като по същото време стартира и другата среща от групата, която е между Испания и Албания.

След първите си два мача Италия заема второто място в групата с актив от 3 точки, а Хърватия е на последната четвърта позиция само с 1 пункт, колкто има и отборът на Албания, който е трети. Лидерът Испания е непоклатим на първото място със своите 6 точки. Така днешният мач почти сигурно ще определи кой ще заеме второто място в крайното класиране на група В. Досега италианците имат победа с 2:1 над албанците и загуба с 0:1 от испанците. Хърватите пък претърпяха тежка загуба с 0:3 от “Ла Фурия”, след което изненадващо завършиха наравно 2:2 със “соколите”.

За да завърши втори, действащият европейски шампион днес или трябва да победи, или да направи реми. При загуба “Скуадра адзура” може да финишира на третата позиция, като със своите 3 точки ще разчита да е сред четирите най-добри трети отбора в групите, които ще се класират за осминафиналите. От друга страна, бронзовия медалист от Мондиал 2022 го устройва само успехът в този двубой. В такъв случай именно той ще стане втори, освен ако Албания не запише сензационна победа над Испания и завърши с по-добра голова разлика. Дори и да запишат реми и се изкачат на третото място, активът от 2 точки със сигурност няма да е достатъчен за балканците, за да останат в турнира. Поражение тази вечер пък най-вероятно ще им гарантира последното място в групата.

През този век двата тима имат четири срещи помежду си, като Италия няма нито една победа в тях. В груповата фаза на Мондиал 2022 Хърватия печели с 2:1. В двубоя им в групите на Евро 2012 отборите правят реми 1:1. При същия резултат завършват и в двата им мача от квалификациите за Евро 2016.

Лучано Спалети подготвя няколко промени в стартовия си състав след първите два мача. Очаква се контузеният Федерико Димарко да бъде заменен от Матео Дармиан, а също така шанс за изява да получат Андреа Камбиазо, Браян Кристанте и Матео Ретеги за сметка на Давиде Фратези, Лоренцо Пелегрини и Джанлука Скамака. Златко Далич също подготвя куп промени сред своите титуляри след разочарованието срещу Албания. В защита може да се появят Йосип Станишич и Марин Понграчич вместо Иван Перишич и Йосип Юранович, а в предни позиции да играят Марио Пашалич, Лука Сучич и Анте Будимир, което би пратило Марсело Брозович, Ловро Маер и Бруно Петкович на пейката.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Румен Радев

Президентът връчва първия мандат на 1 юли

В изпълнение на чл. 99, ал. 1 от ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате желание да подобрите външния си вид


Днес ще имате желание да подобрите външния си вид или