27.10.2024 14:10

Хиршер се върна в ските, но като холандец

Видян 973 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Марсел Хиршер се завърна в ските след петилетно отсъствие! Най-титулованият състезател на 21-и век обаче получи уайлд карт, за да се спусне пред родната си австрийска публика в гигантския слалом за световната купа в Зьолден - премиерата на новия сезон в Белия керван. И се класира далеч от своите неизброими победи в миналото с 29-о място в първия манш и извън двадесетицата - 23-и в крайното класиране.


Заради него имаше бум и рекорд в продажбите на билети за 31-годишната история на стартовете в този курорт. Някои от тях останаха разочаровани, защото Хиршер се яви от името на Нидерандия, т.е. вече могат да го кръстят Летящия холандец. "Някой ще каже: Хиршер е много стар вече, но аз се чувствам добре", заяви след състезанието ексдоминаторът на алпийските ски, дегизиран за специалния случай и с брада.


С неговата собствена марка ски, освен Хиршер, се спусна и някогашният му съперник Хенри Кристоферсън от Норвегия. И беше сред лидерите - трети след първия манш и втори в крайното класиране след сънародника си от Норвегия Александър Стен Олсен.


Изобщо, оформи се норвежка тройка. Ето как:


Сензация на състезанието, освен отпадането на суперфаворита Марко Одермат още в първия манш, беше бразилецът Лукас Пиньейро Бротен, който завърши вихреното си и успешно представяне с танци. Полунорвежецът, тръгнал с непрестижния номер 41, завършил 19-и след първия, но стана четвърти в крайното класиране след невероятен втори манш.


Той спечели и имиджови точки, като тръгна на прегръща неудържимо най-добрия си приятел Атле Лий Макграт, също норвежец, който го изпревари за малко и остана трети. Норвежка тройка имаме за първи път от 2015 г. При това все още в отсъствието на най-якия от тях Александър Килде.


Заявката на викингите за световното първенство в алпийските дисциплини в края на сезона - през февруари, е ясна. Особено при неубедителното представяне на швейцарците, австрийците, италианците и французите (в остъствието на лидера и; Алекси Пентюро, чието завръщане след тежка контузия очакваме за американските стартове в купата).


Но това е само началото!  



Пламен Веселинов



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 03 ноември 21:00ч.

Черно злато 2011 г. ‧ Военен/Приключенски филм ‧ 2 ч 10 мин

Режисьор: Жан-Жак Ано
В ролите: Антонио Бандерас Емир Несиб Марк Стронг Sultan Amar Таар Раим Prince Auda

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Склонни сте да изпълнявате допълнителна работа

Склонни сте да изпълнявате допълнителна работа.