Новият треньор на Левски - Станислав Генчев, беше представен официално от изпълнителния директор на клуба Даниел Боримиров на специална пресконференция

Свързани новини

04.06.2024 14:25

Имаме нужното да бутнем Лудогорец от върха: Станислав Генчев

Видян 4627 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият треньор на Левски - Станислав Генчев, беше представен официално от изпълнителния директор на клуба Даниел Боримиров на специална пресконференция. На нея той призна, че е сбъднал първата си мечта - да стане треньор на Левски и вече гледа към следващата - да стане шампион с отбора.
 
"Благодаря за уважението да присъствате на нашата пресконференция. За нашия екип е голяма отговорност да застанем начело на най-големия отбор в България. Искаме да играем печеливш и доминираш футбол, защото футболът най-вече е за феновете. Още когато напуснах отбора като футболист, имах желание да се завърна и на три пъти се появи такава възможност. Радвам се, че го направих като треньор. Готови сме да поемем тази отговорност", бяха първите думи на Генчев.
 
"Разговорите започнаха по-късно, отколкото пишеха в медиите. По-сериозните разговори бяха след мача на Крумовград с Левски. Селекцията е важна и основополагаща. Минимумът, който ще вземем, е петима нови играчи. Имаме пълно съгласие и договорка с ръководството, в чието лице срещам пълна. Надявам се с взаимни усилия да осигурим тези нови играчи", обясни той.

Генчев разясни и защо е взел Дарко Тасевски в своя щаб.
"Дарко има различно виждане по някои неща от нас. Много е важно всеки да изказва своите виждания и разбирания. Имаме наш начин на работа, но винаги е хубаво да има нов човек с различно мнение. Дарко ще ни бъде от голяма помощ. Мечтата ми е да стана шампион с Левски. Имаме сили да сбъднем тази мечта. Има футболисти, които може да бъдат освободени, но това зависи от селекцията, която ще направим", откровен бе той.
 
Треньорът коментира и селекцията в Левски.
 
"Водим разговори с различни футболисти, но един трансфер отнема време, не е толкова лесно да се направи. Хубавото е, че има футболисти, които сме набелязали. Водят се разговори с чужденец за вратарския пост. Най-нормалното е да имам условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да стана треньор. Важното е да подберем точните футболисти за начина ни на игра. Имаме пълната спортно-техническа власт.
 
Имаме интерес към Алекс Колев, но всичко е въпрос на разговори. На всяка една позиция, където намерим добър играч, ще опитаме да го привлечем. Трябва ни централен защитник с ляв крак, ако Кордоба бъде продаден. Засега мога да кажа, че Билал Бари няма да бъде част от отбора. Няма да се разделяме с други преди да е ясно кои играчи ще бъдат привлечени. Договорът на Краев приключи и той също няма да бъде част от Левски", добави той.
 
Новият треньор на Левски не е съгласен, че целите му на "Герена" са нереалистични.
 
"Едва ли някой е очаквал с Крумовград  да направим серия от 15 мача без загуба. Това е по-трудно постижимо от Левски да бъде шампион. Опитът, който имам в Лудогорец е безценен. Там работих с много добри бразилски футболисти. Типичното за бразилците е, че футболът в тях е вроден. Доволен съм, че нашия отбор има толкова бразилски футболисти. Левски трябва да е стабилен и солиден в защита. Не трябва толкова лесно да се допуска противникът да стига до нашата врата.
 
Николай Костов работи тук една година и всеки има свой стил. Има неща, които ще искаме да внедрим в отбора. За мен е много важно отборът да играе резултатен футбол и да завършваме атаките си, преди противникът да се е организирал. Не е коректно да коментирам дали отборът е бил в лоша физическа кондиция. Няма причина да се притесняваме дали ще можем да подготвим отбора. Имаме отличната възможност да направим добър отбор с наличните футболисти. Винаги ми харесва, когато Левски побеждава ЦСКА. Петима футболисти от дубъла ще започнат подготовка с Левски. От тях зависи дали ще използват шанса си", каза още треньорът.

Генчев обясни защо иска да бъде привлечен опитен вратар и кой ще е капитан на Левски.
 
"Вратарите в Левски са много добри и млади. Трябва им един опитен вратар, от когото да се учат. Пламен Андреев допусна няколко грешки, които се отразиха на неговата форма и психика. Той трябва да бъде съхранен психически. Всички ще получат своя шанс. Конкуренцията ражда качеството. Искам да благодаря на феновете за подкрепата. Не само я виждам, но и я усещам. Ще се постараем да оправдаем доверието им. Сигурен съм, че стадионът ще бъде пълен още в първия ни домакински мач.
 
Имам свой собствен начин за избиране на капитан на отбора. Футболистите ще разберат това в началото на подготовката и след това ще научите кой ще е капитан", каза той.
 
Според него е крайно време династията на Лудогорец у нас да приключи.
 
"Знаете какви футболисти купуват Лудогорец чисто финансово. Крайно време е да се появи отбор, който да ги бутне от тяхното място. Аз вярвам, че ние имаме нужното. Футболът е бизнес и не трябва да взимаме играч без европейски паспорт. Не трябва да плащаме заплата на играч, който не можем да ползваме. Няма нещо, което да ме притеснява и съм наясно каква е ситуацията в България. За Левски е минус, че няма да играе в Европа. Това е загуба за нас, защото тези мачове помагат на отбора да израства бързо. Правим всичко възможно селекцията да приключи максимално бързо", завърши Генчев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще мислите под влияние на емоциите

Ще мислите под влияние на емоциите, което е чисто и