Свързани новини

23.06.2016 16:07

Исинбаева и Шубенков мачкат с феноменални резултати на шампионата в Чебоксари

Видян 1261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Най-добрата състезателка на овчарски скок Елена Исинбаева счита, че може да участва на Олимпиадата в Рио, независимо от решението на ИААФ да продължи наказанието на руските атлети.



„Ние все още се борим да се състезаваме на Олимпиадата в Рио. Трябва да подадем нашия случай в съда. Ако спечеля делото си в КАС (Спортен арбитражен съд), това ще означава, че ще ми е позволено да се състезавам“, заяви състезателката на Сборная.
Само преди ден Исинбаева стана шампион на Русия в Чебоксари с постижение 4.90 м, което е най-доброто в света за сезона, но не може да бъде признато като официално.



Припомняме, че руските атлети не могат да участват в състезания извън своята страна от ноември миналата година. 34-годишната красавица е символ на атлетиката и никога не е била уличавана в използване на непозволени стимуланти.
Другият сигурен златен медалист на Русия Сергей Шубенков също направи феноменално бягане на шампионата в Чебоксари и записа време от 13,2 сек в коронната си дисциплина 110 м с препятствия. 25-годишният първенец от Световното първенство по лека атлетика от миналата година в Пекин също е заплашен да не  участва в Рио, въпреки че винаги е бил чист, за разлика от американците Тайсън Гей и Джъстин Гатлин, които са били хващани неколкократно с допинг. Именно световната му титла най-вероятно е поводът Русия да бъде декласирана от игрите в Бразилия, за да не вземе олимпийското злато под носа на янките.



Съществува възможност невинните руски атлети да участват без да представляват никоя държава. Така Исинбаева няма да може да изслуша химна на Русия и ще гледа пред себе си знамето на МОК. Такъв прецедент имаше на Олимпиадата в Барселона, когато югославските спортисти участваха, като независими атлети.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката