16.09.2024 13:16

Карлос Насар се опасява от подхвърлен допинг

Видян 1029 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Олимпийският шампион по вдигане на тежести от Париж 2024 Карлос Насар призна, че се притеснява да не стане жертва на постановка с допинг.

"Единственото нещо, което може да ме събори, е да ми бъде подхвърлен допинг. Никога не съм опитвал допинг и това може да се докаже, защото съм може би най-тестваният състезател. Още от дете съм много тестван. Искам чист и справедлив спорт и смятам да продължавам с тази стратегия", заяви днес той при награждаването си в Пресклуб "България" за спортист №1 на България за август.

Той отхвърли варианта да започне да се състезава за друга държава, въпреки проблемите си с Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ), но не пропусна възможността да критикува отново президента на федерацията Антон Коджабашев. Последният покани вчера Насар в ефира на БНТ да се явят двамата на полиграф, за да се установи кой казва истината по отношение на това дали 30% от спонсорските договори на състезателя са отивали към БФВТ.

"Имаме доста по-важни неща и сериозни проблеми, но когато пожелае Коджабашев, няма проблеми, може да го направим. Ако правилно бъдат зададени въпросите, Антон Коджабашев няма да издържи полиграфа. Моите остри думи по адрес на Антон Коджабашев са изцяло в професионален план. Просто искам нашата в Българска федерация по вдигане на тежести да дойде човек с визия за нещата и да се върши работата. Заведени са дела, иска да ходим на полиграфи. За периода, в който е на власт, можеше да ме призове за едни изследвания, но съм получил 0 лева от федерацията за подготовка", каза Насар. След което отново подчерта, че смята да тренира индивидуално, а и има непреодолим проблем с треньора на националния отбор Иван Иванов: "Няма как да отивам при хора в националния отбор, които искат да ме изкарат на полиграф. Моята програма е препълнена и се опитвам да се подготвям. Аз тези хора няма как да ги смятам за доброжелатели и няма как да бъда част от този отбор. Видяхме много грозни сцени, не мога да съм лицемерен, моля ги да не се стига до там да не може да се гледаме в очите. Иван Иванов е виновникът за всичко. Ако Стефан Ботев (б.ред. - член на УС на БФВТ и евентуален кандидат за президент) ще работи с него, няма как да го подкрепя."

Насар потвърди и мнението си, че е наложителна смяна на ръководството на БФВТ. "По-притеснителното е това, което той (б.ред. - Антон Коджабашев) каза, че скоро няма да има договор с министерството. Това означава, че и ние, състезателите, оставаме без договори, а това е достатъчна причина за оставката му. Съмнявам се в качествата му - добър спортист, доста дипломатичен, но като началник не може да се справи. Ако продължи това бездействие на федерацията, е възможно да се вземе лицензът на федерацията и да не се участва на световното в Бахрейн, което предстои. Клубовете се измъчиха, не могат да стоят без пари, децата губят мотивация, отказват се, От страх да гласуват срещу него и да дойде после да им отреже бюджетите. Ако продължаваме така, вдигането на тежестите в България ще умре", каза песимистично Карлос Насар.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 22 септември 23:15ч.

Donnybrook / Донибрук (2018)

Режисьор: Тим Сътън
В ролите: Майкъл Ейджи, Адам Бартли, Джейми Бел

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей