Ливърпул вдигна осми трофей от турнира, като Челси има същия брой спечелени трофеи от надпреварата

Свързани новини

16.05.2022 10:05

Ливърпул отново победи Челси след дузпи и взе втора купа

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Отборът на Ливърпул спечели за осми път най-стария футболен клубен турнир – ФА Къп. Мърсисайдци надиграха тима на Челси с 6:5 след изпълнение на дузпи, като в редовното време и продълженията резултатът беше 0:0.


 


Така двата тима направиха истинско повторение на финала за Карабао Къп в края на месец февруари, когато отново изиграха 120 минути без да си отбележат гол, а при ударите от бялата точка червените отново се оказаха победители. За мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп пък това е шести трофей с Ливърпул, като по този начин запълни колекцията си от всички възможни спечелни купи с отбора.



Ливърпул вдигна осми трофей от турнира, като Челси има същия брой спечелени трофеи от надпреварата. В редовните 90 минути и двата тима имаха страхотни ситуации да стигнат до попадение, но голът така и не падна по някаква причина. В продълженията умората си каза думата и положения напълно липсваха.



При дузпите лондончани направиха два пропуска, като вратарят Алисон направи едно спасяване. Стражът на Челси Едуард Менди също се отчете с една спасена дузпа, която обаче се оказа недостатъчна, за да спаси тима си от загубата.



Ливърпул за последно спечели ФА Къп през 2006-а, а игра финал за последен път през 2012 година, когато загуби именно от Челси с 1:2. Сините пък триумфираха за последно през 2018 година, когато победиха Манчестър Юнайтед. Миналият сезон пък загубиха във финалния двубой от тима на Лестър. Този сезон турнирът празнува 150-ата си годишнина, след като първото му издание е през далечната 1872 година.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот