Свързани новини

05.05.2009 10:33

Манчестър Юнайтед с оферта от 70 млн. евро за Рибери

Видян 1691 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Манчестър Юнайтед направи предложение от 62,5 млн. паунда (70 млн. евро) за полузащитника на Байерн Мюнхен Франк Рибери и е все по-близо до сделка, която може да счупи световния рекорд за трансфер на футболист, предаде БГНЕС.


"The Guardian" цитира източници от Мюнхен, които са потвърдили за предложението на "червените дяволи". Наскоро Рибери анонсира намерението си да напусне баварския клуб, ако той не намери място в Шампионската лига за следващия сезон. Офертата на Юнайтед надвишава значително рекордните 44 млн. паунда, които Реал Мадрид плати за Зинедин Зидан през 2001 г.
Преминаването на Рибери може да се осъществи при положение, че Манчестър Юнайтед трансферира Кристиано Роналдо в Кралския клуб. Рибери заработва 8 млн. евро в Байерн, което е еквивалент на 134 000 паунда седмично на Острова. Така френският национал може да замени Роналдо като най-високоплатения играч на "червените дяволи". Рибери премина в Байерн за 25 млн. евро от Олимпик Марсилия през 2007 г. Неговият контракт с немския гранд е до 2011 г. Генералният директор на Байерн Ули Хьонес отрича цяла година за трансфер на Рибери, но смекчи позицията си през уикенда, когато допусна, че Байерн наблюдава Диего от Вердер, който може да замени Рибери в случай на продажба на французина.
Интерес към Рибери проявява и Манчестър Сити, но шансовете на "гражданите" са минимални, след като тимът няма да играе в Шампионската лига. Другият сериозен кандидат за Рибери е Барселона, като офертата на каталунците според медиите е 25 млн. плюс играчите Александър Хлеб и Ейдур Гудьонсен.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Контрера

Държавата да инвестира в планинското спасяване: Контрера

Държавата да инвестира в планинското ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични комуникатори

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични